Monday , December 4 2023

Cineastul american Tim Burton se află la Sibiu, la invitația ministrului Bogdan Gheorghiu, la Festivalul Internaţional de Teatru 

Cineastul american Tim Burton a fost prezent, sâmbătă seară, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, invitat de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi de directorul evenimentului, Constantin Chiriac, pentru a viziona spectacolul „Faust” pus în scenă de Silviu Purcărete.

„Faust”, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca”, adaptare a textului lui J.W. Goethe, este un spectacol multipremiat şi a fost prezentat în numeroase evenimente internaţionale, precum Festivalul „Goethe” de la Frankfurt în 2008 şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh 2009.

Rolul principal este interpretat de Ofelia Popii, premiată de UNITER, în 2008 pentru interpretarea sa.

Burton, cunoscut pentru filme ca „Edward Scissorhands”, „Batman”, „Batman Returns”, „Ed Wood”, „Mars Attacks”, „Corpse Bride” şi „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, se află în România pentru că filmează „Wednesday”, un serial cu opt episoade care continuă povestea din „Familia Addams”, potrivit urban.ro.

Din distribuţia producţiei realizate de Netflix împreună cu MGM TV şi produsă în colaborare cu Icon Productions (România) fac parte Catherine Zeta Johnes, Jenna Ortega si Luis Guzmán, iar mai multe nume urmează să fie anunţate.

Este programat ca filmările să aibă loc timp de şase luni, în mai multe locuri din ţară, şi ca serialul să fie lansat la finalul anului 2022.

„Wednesday” este unul dintre puţinele seriale din cariera lui Burton, care a primit de-a lungul carierei două nominalizări la Oscar şi a fost recompensat cu un Glob de Aur şi un premiu Emmy. El a mai regizat episoade din „Alfred Hitchcock Presents” şi a fost producător executiv al serialului animat „Beetlejuice”.

foto: urban.ro

Vezi si

Taylor Swift, în fruntea clasamentului celor mai ascultaţi artişti din 2023 pe platforma Spotify

Taylor Swift va încheia anul 2023 din postura de cea mai ascultată artistă din lume …