Sunday , September 25 2022

Chitaristul trupei Queen a cerut guvernului britanic să oprească testele pe maimuţe

Brian May, chitaristul trupei Queen, s-a alăturat unei campanii internaţionale care militează pentru interzicerea testelor efectuate în laboratoare medicale pe puii de maimuţă, cerând guvernului britanic să “taie toate legăturile” cu firmele care folosesc astfel de practici, relatează express.co.uk.
Reprezentanţii asociaţiei British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV) militează pentru interzicerea comerţului internaţional cu maimuţe care sunt folosite în cadrul cercetărilor ştiinţifice, susţinând că legislaţia actuală nu este suficient de dură pentru a asigura protecţia primatelor de pe glob.
Brian May, un renumit apărător al drepturilor animalelor, s-a alăturat actorului Ricky Gervais în susţinerea acestei campanii.
“Sechestrarea animalelor sălbatice şi abuzurile comise asupra acestora trebuie să înceteze. BUAV deţine dovezi care atestă faptul că un număr mare de maimuţe sunt răpite din familiile lor din junglă şi obligate să producă pui care sunt apoi expediaţi în laboratoare din toată lumea. Marea Britanie joacă un rol major în acest trafic, permiţând perpetuarea acestui comerţ crud, importând maimuţe din ţări precum Mauritius, care ajung în laboratoarele ştiinţifice de pe teritoriul britanic”, a declarat celebrul chitarist.
“În numele fundaţiei Save-Me, cer guvernului să taie imediat toate legăturile cu companiile care practică acest tip de comerţ crud şi să susţină pe deplin campania «Stop the Baby Trade» lansată de BUAV”, a adăugat Brian May.
Brian May, chitaristul trupei Queen, a fost premiat, în luna octombrie, de International Fund for Animal Welfare, la Camera Lorzilor din Parlamentul britanic, pentru implicarea sa în campaniile de respectare a drepturilor animalelor. Acest premiu i-a fost decernat după ce May, un vechi contestatar al vânătorii de vulpi şi al sporturilor sângeroase, a lansat campania “Save-Me/Salvează-mă”, pentru prevenirea cruzimii faţă de animale.
Trupa Queen, a cărei carieră se întinde pe o perioadă de peste 20 de ani, din 1970 în 1991, a fost desemnată în 2007 “cel mai bun grup britanic al tuturor timpurilor”, în urma unui sondaj organizat de BBC Radio.
Format în 1970, de cântăreţul Freddie Mercury, chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi basistul John Deacon, grupul a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Mercury din cauza maladiei SIDA.

Vezi si

Palatul Buckingham publică o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta

Palatul Buckingham a publicat sâmbătă o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta, în …