Thursday , July 18 2024

China plasează cronometre deasupra toaletelor într-un loc turistic cheie

Un oraș chinez a instalat cronometre deasupra toaletelor dintr-un important loc turistic pentru a asigura „siguranța” utilizatorilor. Imaginile arată un rând de băi, fiecare cu un cronometru digital în fața ușii. Afișajul indică momentul în care o cabină este ocupată și pentru cât timp.

Un oraș chinez a amplasat cronometre deasupra toaletelor, într-un loc turistic important, pentru a asigura „siguranța” utilizatorilor. Un videoclip postat de presa locală arată un rând de băi, fiecare cu un cronometru în fața ușii. Afișajul digital indică momentul în care o cabină este ocupată și pentru cât timp, conform The Telegraph. Ceasurile speciale au fost observate la toaletele din Grotele budiste Yungang din orașul Datong, provincia Shanxi. Dar ar fi apărut și în Shanghai. „Este prima dată când văd aceste ceasuri digitale care anunță cât timp a fost ocupată fiecare dintre aceste băi. Văzute într-un parc din Shanghai”, a declarat Christian Petersen-Clausen, documentarist.

În timp ce mulți au criticat cronometrele ca fiind un alt exemplu de imixtiune a guvernului în viața privată a oamenilor, alții spun că acestea i-ar putea încurca pe cei care petrec mult timp la baie pentru a se uita pe telefoane. Grotele budiste Yungang sunt un sit de patrimoniu UNESCO, cu zeci de mii de statui uriașe, sculptate în peșteri între mijlocul secolului al V-lea și începutul secolului al VI-lea d.Hr. Anul trecut au avut 3 milioane de vizitatori.

„Mi s-a părut destul de avansat din punct de vedere tehnologic, astfel încât nu trebuie să stai la coadă afară sau să bați la ușa toaletei. Dar mi s-a părut puțin jenant. M-am simțit ca și cum aș fi fost monitorizat”, a declarat un vizitator. Un specialist a declarat pentru Xiaoxiang Morning Herald că măsura vine în întâmpinarea unui număr mare de vizitatori, dar nu e impusă vreo limită. „Nu sunt acolo pentru a controla durata în care puteți folosi băile”, a spus acesta. Un alt specialist citat de Nanchang Evening News a spus că spunând că mecanismele au fost instalate pentru  siguranță și pentru a se afla dacă un oaspete stă mult la baie din cauza unei urgențe. (Mediafax)

Vezi si

Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție pentru evaziune fiscală. Aducea haine de lux din Turcia fără să declare veniturile

Poliţiştii au făcut, joi, 18 iulie, șase percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, printre cei …