Friday , December 9 2022

Celebrul chef Jamie Oliver a făcut mărturisiri despre lupta sa “frustrantă” cu dislexia

Jamie Oliver a vorbit duminică fanilor despre lupta sa “frustrantă” cu dislexia într-o postare lungă pe Instagram, informează site-ul publicației Daily Mail, citat de Agerpres.

Celebrul chef, în vârstă de 47 de ani, s-a luptat cu această afecțiune, alături de ADHD, încă din școala primară – vorbind adesea despre modul în care a reușit să le facă față de-a lungul vieții. Într-o postare adresată celor 9,2 milioane de urmăritori ai săi, faimosul bucătar a explicat că s-a “împăcat” cu faptul că nu învață la fel ca alții – lăsând în urmă resentimentele față de școală. “Pe vremuri, la școală, eram foarte frustrat și resentimentar față de școală ca instituție, însă de-a lungul anilor am ajuns să accept faptul că nu învăț în același mod ca majoritatea oamenilor nu ca pe un eșec, ci ca pe o oportunitate”, a explicat el. “Iată-mă la 46 de ani, am scris 26 de cărți, (fiind) aparent unul dintre cei mai publicați autori de pe planetă? Nu, nu mă dau mare, sunt la fel de șocat ca voi… dar nu am scris niciodată fizic un cuvânt!!! Obișnuiam să-mi scriu cărțile pe un dictafon și când mi-am permis să angajez un editor, îi dictam și așa lucrez, dar este mai complicat decât atât pentru că sunt ușor de distras, iar ziua mea de lucru trebuie să fie structurată astfel încât să mă mențin învigorat și să am grijă să nu mă plictisesc # să adorm”, a detaliat vedeta. Jamie și-a încheiat postatea explicând că a făcut aceste mărturisiri deoarece mulți dintre noi nu suntem educați pentru a accepta eșecurile.

Dislexia reprezintă o dizabilitate caracterizată de scăderea capacității de învățare cauzată de dificultatea de identificare a sunetelor și a modului de codare a acestora sub formă scrisă.

Vezi si

Mesaj VIDEO emoționant. Celine Dion își anulează concertele, inclusiv cel din București, din cauza unei „tulburări neurologice rare”

Celine Dion a anunţat anularea concertelor din cadrul turneului european “Courage World Tour” programate să …