Cel de-al 23-lea film din seria „James Bond” ar putea fi turnat în 2011

reportersite
19 septembrie 2010, 18:39

Cel de-al 23-lea film din franciza „James Bond” ar putea fi turnat la începutul anului viitor, odat\ cu revenirea regizorului Sam Mendes în acest proiect cinematografic produs de studiourile MGM, informeaz\ nme.com.

Viitorul francizei „James Bond” p\rea s\ devin\ tot mai sumbru, dup\ ce presa de specialitate a scris, anul acesta, c\ film\rile pentru cel de-al 23-lea film din aceast\ serie de succes au fost amânate pentru o dat\ neprecizat\, din cauza problemelor financiare pe care le are grupul MGM. La pu]in timp dup\ publicarea acestor informa]ii, regizorul Sam Mendes a anun]at c\ a renun]at la acest proiect cinematografic.

Recent îns\, site-ul Deadline.com a anun]at faptul c\ Sam Mendes a renun]at s\ regizeze thrillerul „Hunger Games”, pentru studiourile Lionsgate, deoarece s-a reîntors la MGM pentru a filma urm\torul lungmetraj din franciza „James Bond”.

Potrivit aceluia[i site, film\rile vor începe anul viitor, iar actorul britanic Daniel Craig va interpreta pentru a treia oar\ rolul celebrului agent 007.

Reprezentan]ii studiourilor MGM au dezv\luit, recent, c\ au ajuns la o în]elegere cu creditorii, care au acceptat s\ prelungeasc\ perioada de rambursare a datoriilor grupului.

A[a cum s-a anun]at anterior, problemele financiare cu care se confrunt\ studiourile MGM au cauzat amânarea lans\rii unui alt proiect cinematografic important, intitulat „The Hobbit”.

Urm\torul film din seria „James Bond”, al c\rui titlu nu a fost deocamdat\ ales, trebuia s\ fie lansat pe marile ecrane în 2011 sau 2012.

Precedentele 22 de filme „James Bond” au generat încas\ri de 1,6 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii [i Canada, aceast\ serie fiind pe locul al treilea în clasamentul celor mai de succes francize cinematografice, potrivit Box Office Mojo.

Cel mai recent film din serie, „007 – Partea lui de consolare/ Quantum of Solace”, lansat în 2008, a avut încas\ri mondiale de 586 de milioane de dolari. Precedentul film din serie, „Casino Royale”, lansat în 2006, a generat încas\ri de 594 de milioane de dolari pe plan mondial [i a marcat debutul lui Daniel Craig în rolul agentului 007.