Wednesday , October 4 2023

Ce a mâncat Francois Hollande la prânzul oferit de Dacian Cioloș

chefi ciolos

Doi chefi celebri, Nicolai Tand și Adi Hădean, au gătit pentru prânzul oferit de premierul Dacian Cioloș lui Francois Hollande, președintele Franței, aflat în vizită oficială la București.
Adi Hădean şi Nicolai Tand au pregătit pentru preşedintele Franţei un dejun format din cinci feluri de mâncare tradiţionale româneşti, cu produse de sezon, 100% românești.
Premierul a cerut ca toate produsele preparate să fie românești, bucătarii să fie români și meniul să fie românesc de inspirație franțuzească.
La prânzul oferit de Dacian Cioloș s-a servit:
Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotați în unt din Transilvania.
Pește: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copți, cozi de raci.
Carne: mușchiuleț de berbecuț, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt și oțet de mere, morcovi crocanți, snopi de fasole verde opărită.
Desert: quenelle din brânză (ca un papanaș, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frișcă și piersici confiate cu vanilie.
Brânză: brânzeturi românești maturate în grotă, sirop de piersici și trufe negre.
Vin alb: Solo quinta, Recaș.
Vin roșu: Apogeum, Tohani.
Vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.
digi24.ro

Vezi si

Filme și seriale noi în luna octombrie pe Netflix

În luna octombrie Netflix propune o listă de filme și seriale noi pe care nu …

One comment

  1. S-a servit un meniu pur românesc, da mămăligă cu brânză , sarmale, ciorbă tărănească o friputură de purcel, astea nu sunt românesti, unde dracu mananca românii raci şi alte dracovenii… ai uitat dle prim ministru care sunt mancarurile cu specific românesc… e si normal..să uiti..