Sunday , January 29 2023

Cazul Alec Baldwin: Armuriera a declarat poliției că nu a verificat pistolul cu care a fost ucisă Halyna Hutchins

Tânăra responsabilă cu armele de foc pe platoul de filmare de la westernul „Rust” unde Alec Baldwin a ucis-o accidental pe cineasta Halyna Hutchins, la finalul lui octombrie, a declarat anchetatorilor că a neglijat să verifice pistolul folosit de actor înainte de dramă.

Hannah Gutierrez-Reed, armurier la filmul „Rust”, a fost interogată de poliţiştii care vor în special să afle cum a putut fi introdusă muniţie reală pe platou, scrie Le Figaro. Directorul de imagine Halyna Hutchins a fost rănit mortal în timp ce actorul Alec Baldwin a folosit un revolver care i-a fost prezentat ca inofensiv, în momentul în care repeta la o scenă.

Potrivit unui document difuzat marţi de serviciile şerifului din Santa Fe, în statul New Mexico, armuriera a spus poliţiştilor că ea a încărcat cinci cartuşe false în revolver înainte de pauza de masă. La reluare, ea a luat arma din seiful unde o pusese şi a adăugat un al şaselea cartuş, înmânând pistolul unui alt angajat de pe platou.

Hannah Gutierrez-Reed a declarat anchetatorilor că ea „nu a verificat cu adevărat” arma pentru că a fost sub cheie în timpul pauzei. Înainte, ea afirmase că a ignorat prezenţa oricărei muniţii reale pe platou.

Poliţia a confiscat mai mult de 500 de muniţii de pe platou, prezentate drept un amestec de cartuşe albe, cartuşe false şi unele suspectate a fi adevărate.

Marţi, anchetatorii au raportat posibile piste care ar putea explica prezenţa acestor muniţii reale, interzise pe platourile de filmare de regulile în vigoare în industria de cinema din SUA.

Unul dintre furnizorii de muniţii angajaţi la „Rust”, Seth Kenney, a indicat că ar fi vândut echipei muniţii asamblate manual al căror logo corespunde celui care figura pe cartuşul real.

Tatăl armurierei Hannah Guttierez-Reed, Thell Reed, un reputat armurier de cinema, a precizat că i-a furnizat lui Seth Kenney muniţii reale „artizanale” pentru pregătirile la un film la care colaborase anterior. Şi el afirmă că acest coleg al său nu i le-a restituit.

spotmedia

Vezi si

Jay Leno s-a ales cu mai multe oase rupte după un accident de motocicletă. În noiembrie el a avut arsuri grave după un alt incident

Jay Leno, vedeta emisiunii „The Tonight Show” și comediant, a declarat că şi-a fracturat mai …