Friday , May 24 2024

Caz bizar cercetat în SUA. În centrul lui, un laureat al premiului Nobel

Un laureat al premiului Nobel pentru Chimie a fost găsit în timp ce se plimba confuz la o groapă de gunoi, la câteva sute de metri de maşina în care soţia sa zăcea fără suflare.
 
negishi

Autorităţile americane investighează un caz bizar. Un reputat om de ştiinţă, laureat al premiului Nobel pentru chimie, a fost găsit plimbându-se confuz pe terenul unei gropi de gunoi. La câteva sute de metri distanţă, în maşina lui, i-au găsit soţia. Era moartă.
Deocamdată poliţia nu-şi explică ce s-a întâmplat.
Cei doi plecaseră luni de acasă, din statul Indiana. De atunci rudele n-au mai auzit nimic de ei, aşa că i-au dat dispăruţi.
Locul unde au fost găsiţi este la 300 de kilometri depărtare în statul Illinois.
Ei-ichi Negishi a fost transportat la un spital local pentru a primi îngrijiri medicale, dar nu sunt informații despre starea în care se află.
Între timp, legiștii au efectuat autopsia în cazul soției sale, Sumire Negishi, dar nu au depistat nimic suspect cu privire la decesul ei, potrivit poliției locale.
Ei-Ichi, de origine japoneză, este profesor de chimie la Universitatea Purdue. În vârstă de 82 de ani, el a luat premiul Nobel în 2010 pentru descoperiri importante pentru industria farmaceutică și electronică.
 

Vezi si

Cannes 2024:  Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat Marele Premiu al secțiunii Semaine de la Critique

Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat miercuri seară Marele Premiu al secțiunii Semaine de la …