Cat incaseaza artistii in noaptea de Revelion

14 decembrie 2010, 13:59

Noaptea dintre ani este un moment prielnic pentru ca artiştii din Romania să facă rost de  mai mulţi bani. Pentru cantăreţii in vogă, seara de Revelion poate insemna bugetul pe tot anul viitor, iar pentru alţii, concertele din preajma sărbătorilor sunt noi ocazii de afirmare. Libertatea.ro a aflat o parte dintre onorariile pe care le primesc vedetele. Acestea variază între câteva mii de euro şi 150.000 de euro.

Pentru al 9-lea an consecutiv, Ştefan Bănică jr. va concerta în preajma Crăciuniului la Sala Palatului, acolo unde cinci seri consecutiv (16, 17, 18, 19 şi 20 decembrie), artistul va ridica sala în aer. În condiţiile în care pentru concertele de anul trecut cântăreţul a primit sute de mii de euro şi anul acest Bănică va produce mulţi bani. Cântăreţul va avea încasări totale de 500.000 de euro. Aceşti bani nu vor intra însă în întregime în buzunarul soţului Andrei Marin Bănică, o bună parte din sumă împărţindu-se între oamenii din stafful lui Bănică jr dar şi plata pentru închirierea sălii. Preţul biletelor variază între 60 şi 150 de lei.

Cea mai în vogă artistă pe plan internaţional, Inna, se va afla în noapte de Revelion în Polonia. Deşi în urmă cu ceva timp s-a spus că suma primită de Inna de la polonezi ar fi de 100.000 de euro, artista a dezminţit această cifră. „S-a scris că voi primi 100.000 de euro pentru concertul din noaptea de Revelion. Ţin să anunţ că nu este adevărat. Am luat o sumă bunicică, dar nu este vorba de atâţia bani. Mai am mult de muncit până să găsesc pe cineva care să-mi ofere 100.000 de euro pentru un concert”. Conform surselor Libertatea.ro, Inna va încasa 60.000 de euro pentru prestaţia sa de la Varşovia.

Mihai Trăistariu
se va afla pe 31 decembrie în Statele Unite, acolo unde va cânta pentru românii stabiliţi în America. Cântăreţul a fost invitat peste Ocean de comunitatea de români de acolo şi va fi remunerat cu 15.000 de dolari pentru prestaţia sa. Conform agentieidepresamondena.com, Trăistariu consideră că suma pe care o solicită nu este piperată luând în considerare că este un eveniment important.

Pentru că face show, Delia este una dintre cele mai căutate artiste când vine vorba de petrecerea Revelionului. „Mă voi afla în cinci locaţii. Voi cânta la Hanul Drumeţului, la Hotelul Radisson, la Ştefăneşti şi în alte două locuri”, a declarat Delia pentru Libertatea.ro. Conform surselor noastre, în condiţiile în care vedeta ia 2.000 de euro pentru un concert, ea va încasa peste 10.000 de euro, având în vedere că în noaptea de 31 decembrie este foarte solicitată şi poate cere şi mai mult de suma menţionată mai sus.

Şi Connect-R va câştiga o sumă exprimată în euro din cinci cifre, în condiţiile în care artistul va avea 5 locaţii de onorat. Connect-R se va afla în Piaţa Constituţiei la show-ul făcut de primăria Capitalei, la club Bellagio, la Club Oxygen dar şi la încă două petreceri private.

Trupa DJ Project, DJ Sava şi Raluka nu se vor afla în Capitală în seara dintre ani. Artiştii merg să bucure oraşele din Moldova. Mii de fani din Bacău, Vaslui, Bârlad şi Iaşi îi vor putea vedea la lucru.

Sasha Lopez este moldoveanul care a cucerit inimile românilorSasha Lopez va cânta acasă, la Chişinău. „Voi concerta într-o singură locaţie deoarece este foarte greu să merg la mai multe evenimente din cauza orchestraţiei. Prefer să fac un lucru bun”, a spus pentru Libertatea.ro Sasha, cel care nu a vrut să dezvăluie suma pentru care va cânta.

Pe la restaurantele din Bucureşti, o vom putea asculta pe Daniela Gyorfi. „O să cânt în Capitală, ţinând cont că sunt însărcinată. În noaptea de Revelion va fi ultima mea cântare. E adevărat că de revelion se plăteşte un pic mai bine, dar nu ne îmbogăţim după această noapte”, ne-a spus Daniela, cea care va încasa peste 8.000 de euro într-o singură seară.

Formaţia Heaven se va afla în Bucureşti şi Buftea pe 31 decembrie. „Am preferat să muncim. Nu consider că este o metoda de imbogatire, noi muncim constant ca să ne imbogatim”, ne-a spus Adina care nu a dezvăluit pe câţi bani va cânta împreună cu colegele sale.

Trupa Morandi câştigă pentru un concert în străinătate aproximativ 8.000 de euro. În seara de Revelion, Marius şi Randi vor concerta la Kiev, iar onorariul obţinut de cei doi va fi cel puţin dublu.

Smiley
va avea avea de distrat publicul din Bucureşti. Artistul se va afla în mai multe locaţii (Turabo, Elements, Piaţa Constituţiei) şi deşi sumele sunt confidenţiale, surse afirmă că pentru fiecare dintre cele trei evenimente cântăreţul va încasa 5.000 de euro. Astfel, interpretul hitului „Plecat pe Marte” va obţine aproximativ 15.000 de euro. Laura Cosoi îl va însoţi pe Smiley la toate concertele din noaptea de 31.


Iată unde vor mai concerta şi alţi artişti de Revelion:

Trupa Vama – Bucureşti şi Ploieşti.
Ricky Dandel şi Marcel Pavel – Poiana Braşov.
Nicola – Mamaia (libertatea.ro)

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. George 03/01/2011 la ora 14:21 -

    Intrebarea este cat declara si cat platesc impozit……mai nimic.Astea nu sunt asa importanti pentru guvern si pentru buget sunt mai importanti cei care traiesc din 600 lei pa luna.Sa traiti bine…