Saturday , April 13 2024

Câștigătorul Eurovision 2017 are o inimă nouă. Operația de transplant a reușit

Cântăreţul portughez Salvador Sobral, câştigătorul concursului Eurovision de anul acesta, a fost supus vineri unui transplant de inimă la spitalul Santa Cruz din Lisabona, iar medicii sunt mulțumiți de evoluția stării sale postoperatorii.
salvador sobral

Şeful echipei de medici, Miguel Abecassis, a explicat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Sobral se recuperează „bine”, iar în timpul operației evoluția sa a fost „foarte bună”. Medicul a dat asigurări că muzicianul este „în formă” şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal, informează Digi 24.
Cântăreţul, în vârstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Când a aflat că va fi operat, el i-a urat succes medicului său şi l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit sâmbătă chirurgul.
Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, potrivit postului TVI.
Medicii care l-au tratat au precizat că nu se pot pronunţa cu privire la durata internării cântărețului.
În ultimele luni, Sobral a stat departe de zvonurile apărute în presa protugheză şi internaţională cu privire la starea sa de sănătate. În septembrie, el a anunţat că se retrage temporar din activitatea muzicală din cauza „sănătăţii fragile” şi a susţinut un ultim concert la Estoril, oraş aflat la 30 de kilometri de Lisabona.
Compania Fado in a Box, care-l reprezintă pe cântăreţ, a transmis un comunicat la finalul lunii octombrie în care a criticat dur articolele „false” care au fost publicate despre Sobral, cerând să i se respecte viaţa privată.
Salvador Sobral s-a lansat în 2009, când a participat la programul de televiziune similar formatului „American Idol”. Nu s-a împăcat cu explozia mediatică şi chiar a renunţat să mai cânte. După opt ani, însă, Sobral a reuşit să câştige concursul Eurovision.
 

Vezi si

VIDEO. Imagini rare cu actorul Gene Hackman, ajuns la 94 de ani

Gene Hackman, unul dintre cei mai importanți actori de la Hollywood, acum în vârstă de …