Wednesday , October 5 2022

Câștigătorii Festivalului de la Veneția. Cate Blanchett, cea mai bună actriță. Colin Farrell, cel mai bun actor

Documentarul “All the Beauty and the Bloodshed “, regizat de Laura Poitras, a câştigat sâmbătă seară cel mai important trofeu – Leul de Aur – atribuit în cadrul celei de-a 79-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Cate Blanchett a fost desemnată cea mai bună actriță pentru rolul din filmul “Tar”, în timp ce Coppa Volpi pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Colin Farrell, pentru rolul din filmul “The Banshees of Inisherin”.

Lista principalelor premii care au fost atribuite sâmbătă seară la cea de-a 79-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia:

Competiţia Oficială:

Leul de Aur pentru cel mai bun film: “All The Beauty and the Bloodshed”, regizat de Laura Poitras. Filmul câştigător prezintă cariera fotografei şi activistei Nan Goldin şi eforturile ei de a obţine un verdict în instanţă împotriva companiei Purdue Pharma, deţinută de familia Sackler şi considerată vinovată pentru epidemia de opioide din Statele Unite.

Marele Premiu al Juriului, recompensat cu Leul de Argint: “Saint Omer”, regizat de Alice Diop

Leul de Argint pentru cel mai bun regizor: Luca Guadagnino, pentru filmul “Bones and All”

Coppa Volpi pentru cea mai bună actriţă: Cate Blanchett, pentru rolul din filmul “Tar”.Filmul “Tar”, regizat de Todd Field, prezintă povestea personajului Lydia Tar, considerată una dintre cele mai talentate compozitoare şi dirijoare de muzică clasică din lume, devenită prima femeie care a fost aleasă să dirijeze o prestigioasă orchestră germană. Tema principală a acestui lungmetraj este “cancel culture” (“cultura anulării”).

Coppa Volpi pentru cel mai bun actor: Colin Farrell, pentru rolul din filmul “The Banshees of Inisherin”. Filmul “The Banshees of Inisherin”, regizat de Martin McDonagh, prezintă povestea unui conflict ce apare între doi prieteni atunci când unul dintre ei pune brusc capăt prieteniei lor, iar decizia lui duce la o serie de consecinţe alarmante pentru amândoi.

Premiul pentru cel mai bun scenariu: Martin McDonagh, pentru filmul “The Banshees of Inisherin” Premiul Special al Juriului: “No Bears”, regizat de Jafar Panahi

Premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai bun actor debutant sau cea mai bună actriţă debutantă: Taylor Russell, pentru rolul din filmul “Bones and All”, regizat de Luca Guadagnino

Leul de Aur pentru întreaga carieră: Catherine Deneuve şi Paul Schrader.

Vezi si

Michelle și Barack Obama și-au sărbătorit 30 de ani de căsnicie romantic, pe plajă

Michelle și Barack Obama au rămas un cuplu sudat și după 30 de ani de …