Thursday , December 1 2022

Care este cel mai bun cover din toate timpurile

pet shop boys

Varianta interpretată de trupa britanică Pet Shop Boys a piesei “Always on my mind”, cântată în original de Elvis Presley şi Brenda Lee, a fost aleasă cel mai bun cover din toate timpurile, într-un sondaj realizat de BBC, potrivit Mediafax.
Trupa britanică Pet Shop Boys a înregistrat un succes uriaş în 1987, când a lansat, de Crăciun, un cover al piesei “Always on my mind”, cântată în original de Elvis Presley şi Brenda Lee, în 1972, potrivit contactmusic.com.
Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de BBC, varianta trupei britanice este cel mai bun cover din toate timpurile.
Pe locul al doilea în acest top se află piesa “Hurt”, în interpretarea lui Johnny Cash, melodia fiind cântată în original de Nine Inch Nails.
Trupa The Strangler se află pe locul al treilea, cu versiunea sa a piesei “Walk on by”, a lui Dionne Warwick.
Coverul lui Jimmy Hendrix după piesa “All along the watchtower”, a lui Bob Dylan, se află pe poziţia a patra, iar locul al cincilea revine piesei “Hallelujah”, a lui Leonard Cohen în original, în interpretarea lui Jeff Buckley.
Topul 10 al celor mai bune coveruri din toate timpurile mai include piesele “Tainted love”, în interpretarea trupei Soft Cell, pe locul al şaselea, urmată de versiunea lui Joe Cocker a piesei “With a little help from my friends”, pe locul al şaptelea.
Locul al optulea revine melodiei “Nothing compares 2 U”, în interpretarea lui Sinead O’Connor, piesa aparţinând lui Prince.
Locul al nouălea este ocupat de coverul “Feeling good” al trupei rock Muse, iar pe locul al zecelea este clasată melodia “I will always love you” cântată de Whitney Houston.
Topul a fost întocmit în urma unui sondaj realizat de BBC Radio în rândul publicului său, care a trebuit să voteze piesele dintr-o listă de 50 de melodii, concepută de producătorii şi DJ-ii posturilor de radio ale radiodifuzorului public din Marea Britanie.
 
 

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …