Tuesday , September 27 2022

Actriţa și cântăreața Olivia Newton-John, vedeta filmului “Grease”, a murit la vârsta de 73 de ani

Cântăreața Olivia Newton-John, care a urcat pe primele locuri în topurile mondiale de muzică pop în anii 1970 și 1980 cu melodii precum „I Honestly Love You” și „Physical” și a jucat în musicalul de succes „Grease”, a murit luni, la vârsta de 73 de ani, în locuința sa din sudul Californiei.

Decesul interpretei de origine britanică și crescută în Australia a fost anunțat pe contul ei de Instagram. „A murit liniștită” în casa ei de la fermă „înconjurată de familie și prieteni”, scrie în anunțul familiei, preluat de Reuters și citat de Mediafax.

Newton-John, câștigătoare a patru premii Grammy, dezvăluise în 2017 că o recidivă a cancerului la sân a făcut metastaze și s-a răspândit în partea inferioară a spatelui, ceea ce a obligat-o să anuleze spectacole. Cu 25 de ani mai devreme, Newton-John suferise o operație, ceea ce a determinat-o să devină o susținătoare a cercetării în domeniul cancerului de sân și a altor probleme de sănătate și să înființeze un centru de cercetare și tratament al cancerului în Australia.

Artista a început să cânte de mică și a devenit un superstar mondial după ce s-a mutat în Statele Unite. Primul ei hit a fost în 1971. Este vorba despre „If Not for You”, un cântec de Bob Dylan care fusese înregistrat și de George Harrison.

Acesta avea să fie urmat în următorii câțiva ani de „Let Me Be There”, care i-a adus un Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală country feminină, „If You Love Me (Let Me Know)” și două piese nr. 1, „Have You Never Been Mellow” și „I Honestly Love You”. Cea din urmă melodie a câștigat Grammy-uri pentru cea mai bună interpretare pop feminină și pentru înregistrarea anului.

Newton-John a obținut, de asemenea, titlul de cântăreață a anului în 1974 din partea Country Music Association.

Criticii nu au apreciat întotdeauna munca lui Newton-John, găsindu-i adesea stilul spumos și prea comercial. The New York Times i-a descris odată vocea ca fiind „aproape incoloră”.

Newton-John și-a consolidat succesul jucând alături de John Travolta în „Grease”, filmul din 1978 care avea să devină unul dintre cele mai populare musicaluri din istoria Hollywood-ului. (Mediafax)

Vezi si

Băncile din Danemarca împart pături pentru a-şi ajuta angajaţii să facă faţă temperaturilor scăzute din biro­uri

Băncile daneze împart pături pentru a-şi ajuta angajaţii să facă faţă temperaturilor mai scăzute din …