Monday , April 15 2024

Cântareata Joan Baez, spitalizata dupa ce a cazut dintr-un copac

Cânt\rea]a Joan Baez, considerat\ una dintre legendele muzicii folk americane, a fost internat\, sâmb\t\, într-un spital din California, dup\ ce a c\zut de la o în\l]ime de peste [ase metri dintr-un copac aflat în gr\dina casei sale, informeaz\ dailymail.co.uk. Joan Baez a fost transportat\ cu ambulan]a, sâmb\t\, la Stanford Hospital din California, dup\ ce a alunecat [i a c\zut în timp ce încerca s\ urce într-o c\su]\ din lemn, amenajat\ într-un stejar vechi de 200 de ani, aflat în spatele re[edin]ei sale.  Cânt\rea]a american\ a suferit câteva “r\ni minore”. Joan Baez a fost externat\ [i în prezent se odihne[te în re[edin]a ei din California, a declarat agentul de pres\ al artistei. Joan Baez, care va împlini 70 de ani în ianuarie 2011, a construit o c\su]\ din lemn în stejarul vechi de 200 de ani din spatele re[edin]ei sale. Cânt\rea]a doarme de multe ori în acea c\su]\, atunci când vremea este frumoas\. Artista a declarat c\ a construit o c\su]\ în acel copac deoarece î[i dorea un loc lini[tit în care s\ mediteze, s\ compun\ [i s\ fie aproape de natur\.
“Am dormit în copac toat\ vara. M\ urc în copac pe o scar\, cu ajutorul unor frânghii. P\s\rile sunt acolo, lâng\ mine, în fiecare diminea]\. Uneori, ele zboar\ atât de aproape de mine, încât simt vântul [i curentul de aer creat de aripile lor. Aceste lucruri reprezint\ un adev\rat rai pentru mine”, a declarat Joan Baez.
Joan Baez, n\scut\ în 1941, în Staten Island, New York, a debutat în 1960, iar în anii ’70 f\cea turnee împreun\ cu Bob Dylan. Fiind subiectul unor atacuri rasiale în timpul copil\riei, din cauza originii [i a tr\s\turilor sale mexicane, Joan s-a implicat în numeroase cauze sociale, pledând pentru libertate, drepturile civile [i nonviolen]\. Ea a fost arestat\ adeseori pentru protestele sale. Ulterior, la sfîr[itul anilor ’80, Joan Baez a primit premiul Earl Warren din partea The American Civil Liberties Union pentru sus]inerea drepturilor omului [i a fondat Humanitas International Human Rights Committee, pe care l-a condus timp de 13 ani.
În 2006, cânt\rea]a american\ s-a mutat împreun\ cu o activist\ ecologist\ într-un copac dintr-un parc din Los Angeles, pentru a protesta fa]\ de ordinul de evacuare a unor fermieri care administrau o ferm\ din apropiere, ce urma s\ fie demolat\ pentru a face loc unor depozite.
Cânt\rea]a a sus]inut un concert [i la Sala Palatului din Bucure[ti în iulie 2004.

Vezi si

Zendaya, starul din „Dune”, a fost de mică sursa de venit a familiei: “Îmi doresc să fi mers la școală”

Zendaya este vedeta celui mai nou număr al revistei Vogue. Într-un pictorial plin de culoare, …