Friday , February 3 2023

CANNES 2017. Premiul "Un Certain Regard", acordat unui film iranian

lerd

Premiul “Un Certain Regard” al ediției a 70-a a Festivalului de la Cannes a fost decernat sâmbătă filmului “Lerd” (Un om integru – n.r.) al regizorului iranian Mohammad Rasoulof, care critică corupția din țara sa, relatează AFP.
Filmul relatează povestea lui Reza, un om cu o viață simplă care încearcă să se lupte împotriva corupției unei companii private care vrea să-i determine pe săteni să-și vândă bunurile.
Regizorul a făcut în acest an deplasarea la Festival, după ce în 2011 el nu a putut ajunge la Cannes pentru a primi premiul pentru “Goodbye” (premiul pentru regie la categoria “Un Certain regard”), întrucât se afla într-un regim de domiciliu forțat.
Trei alte premii au fost decernate sâmbătă seară de juriul prezidat de actrița americană Uma Thurman. Este vorba despre “April’s Daughter” (premiul juriului), “Wind River”, al americanului Taylor Sheridan (premiu pentru regie) și “Barbara”, al francezului Mathieu Amalric (premiu pentru poezie cinematografică).
Actrița Jasmine Trinca a fost și ea recompensată pentru rolul său din “Fortunata”, al italianului Sergio Castellitto.
Premiile “Un Certain Regard” devansează cu 24 de ore anunțarea câștigătorului Palme d’Or, care va fi decernat duminică seară. Optsprezece filme, din 22 de țări diferite, s-au aflat în competiție la această secțiune. Șase dintre ele au fost debuturi.
realitatea.net
 

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …