Tuesday , July 5 2022

Bursa pariurilor pentru Oscar

Potrivit datelor funizate de casele de pariuri, favoritul la cate­goria Cel mai bun film este „The King’s Speech”. Pelicula semnată de Tom Hooper este cotată cu şanse 1/5, ceea ce înseamnă că la un dolar „investit” ai un câştig 20 de cenţi. Următorul pe lista favoriţilor este „The Social Network” cu o cotă de 5/1, adică un câştig de 5 dolari pentru fiecare dolar pariat. Cel mai slab cotate, adică cu şansele cele mai mici de a obţine mult râvnita statuetă ofe­rită de Academia Americană de film, sunt, în ordine „True Grit” (câştig de 50 de dolari la fiecare dolar pariat), „Black Swan” (66), „The Fighter” (80), „Inception” (100), „Toy Story” (250), „127 Hours” (250), „The Kids are All Right”, „Winter’s Bone” (250).
Bătălia dintre „The King’s Speech” şi „The Social Network” este câştigată de ultimul menţionat la ca­te­goria Cel mai bun regizor. Astfel, David Fincher este dat favorit de pa­riori, având cea mai bună cotă de 4/6 (adică un plus de aproximativ 67 de cenţi la fiecare dolar investit). În timp ce Tom  Hooper este cotat cu şansa a doua (6/4, ceea ce înseamnă un câştig de 1,5 dolari pentru fiecare dolar pariat). Cele mai mici şanse de a câştiga Oscarul la această categorie le au Darren Aronofsky – „Black Swan” (câştig de 33 de dolari), fraţii Joel şi Ethan Coen – „True Grit” (50), David O’Russell – „The Fighter” (66).
Colin Firth are cele mai mari şanse de a primi Oscarul pentru rolul din „The King’s Speech”. La casele de pariuri el are o cotă de 1/20 (câştig de 5 cenţi), în timp ce Javier Bardem („Biutiful”) are cele mai mici şanse de a fi desemnat cel mai bun actor (cotă de 66/1). Ceilalţi contracandidaţi au cote între 25/1 (James Franco – „127 Hours”) şi 40/1 (Jeff Bridges – „True Grit”, respectiv Jesse Einsenberg – „The Social Network”). La „feminin”, Natalie Portman („Black Swan”) conduce în topul prefe­rin­ţe­­lor. Cea mai bună cotă pe care actriţa o înregistrează la casele de pariuri es­te de 1/10 (plus de 10 cenţi). La ma­re distanţă se află Annette Bening – „The Kids are All Right” (8), Jennifer Lawrence – „Winter’s Bone” (33) şi Nicole Kidman – „Rabbit Hole”, respectiv Michelle Williams – „Blue Valentine” (ambele 80).
La categoria cel mai bun actor în rol secundar favorit este dat de de­parte Christian Bale („The Fighter”), cu o cotă de 1/6. Următorul pe listă este Geoffrey Rush („The King’s Speech”) – 5/1. Ceilalţi contracandidaţi, Mark Ruffalo („The Kids are All Right”), John Hawkes („Winter’s Bone”), respectiv Jeremy Renner („The Town”) au fiecare o cotă de 100/1. Partenera lui Bale din „The Fighter”, Melissa Leo, este de asemenea favorită, cu o cota de 4/9. Urmă­toa­rele pe listă sunt: Hailee Steinfeld – „True Grit” (7/2) şi Helena Bonham Carter – „The King’s Speech” (8). Cel mai slab cotate sunt Amy Adams – „The Fighter” (50) şi Jacki Weaver – „Animal King­dom” (66).

Vezi si

După Netflix, și HBO face economii. HBO Max opreşte producţiile din multe ţări europene

Warner Bros. Discovery a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România, …