Saturday , December 3 2022

Britanicii sunt furiosi: Cadou de fite din partea Reginei pentru Kate si William

kate-william-george

Prinţul William şi ducesa Kate, alături de micul George sunt, fără îndoială, familia preferată a britanicilor. Însă se pare că totul are o limită, mai ales pe vremuri de restrişte. Locuitorii regatului s-au supărat după ce au aflat că regina Elisabeta a II-a le-ar fi făcut recent un cadou de fiţe tinerilor moştenitori: un elicopter de 10 milioane de euro, plătit, se pare, din banii contribuabililor.
Nici nu s-a pus praful pe scandalul privind cheltuielile exagerate cu renovarea locuinţei lor, Palatul Kensington, că prinţul William (32 de ani) şi ducesa Kate (32 de ani) sunt iar ţinta criticilor britanicilor.
De-a lungul ultimului an, reşedinţa lor a fost transformată spectaculos, fondurile pentru această operaţiune fiind luate, conform presei din regat, din banii contribuabililor. Iar suma a fost una impresionantă: 11 milioane de euro.
Ieri, altă veste provenind din interiorul Casei Regale i-a enervat la culme pe supuşi: regina le-a cumpărat moştenitorilor ei preferaţi, pare-se tot din fonduri publice, un elicopter de fiţe, model Agusta Westland A109S, în valoare de alte 10 milioane de euro.
Deşi pilotează elicoptere de luptă, prinţul William nu se va afla la manşa noii bijuterii zburătoare, ci va avea “şofer”.
“Regina vrea să le dea tot mai multe sarcini lui Will şi Kate şi vrea să le facă deplasările mai uşoare. E încă un semn că nepotul ei ar putea fi în curând rege”, a afirmat o sursă de la Palatul Buckingham pentru presa britanică. (libertatea.ro)

Vezi si

Viva Magenta – culoarea anului 2023

 Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2023. Este vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă …