Wednesday , December 7 2022

Brian May pregăteşte un nou album Queen cu melodii interpretate de Freddie Mercury

freddie-brian may

Brian May, chitaristul trupei Queen, pregăteşte un nou album al formaţiei, pe care vor apărea cântece inedite, interpretate de Freddie Mercury, decedat în 1991, un proiect muzical similar cu albumul “Xscape”, ce conţine melodii cântate de Michael Jackson.
Chitaristul trupei Queen a dezvăluit, într-un interviu acordat postului BBC, că intenţionează să lanseze noul material discografic la sfârşitul anului, informează contactmusic.com.
“Am descoperit câteva piese cântate de Freddie şi noi îl acompaniem, iar cântecele sunt foarte frumoase. Este o compilaţie, dar (albumul, n.r.) va conţine acest material pe care nu l-a auzit nimeni, niciodată. Cred că oamenilor le va plăcea foarte mult. Melodiile sunt din anii ’80, când eram în plină ascensiune. Sunt cântece pline de emoţie şi un sunet de neuitat. (…) A trebuit să începem de la zero, deoarece nu aveam decât fragmente. Dar ştiind cum ar fi sunat melodiile, dacă le-am fi terminat, pot să mă apuc de lucru şi să dau o formă cântecelor cu ajutorul tehnologiei moderne”, a spus Brian May.
Totodată, în 2013, Brian May a anunţat că plănuieşte o “colaborare” între Freddie Mercury şi Michael Jackson, dar nu se ştie dacă aceste cântece vor apărea pe noul album Queen, intitulat provizoriu “Queen Forever”.
În vara acestui an, trupa Queen va susţine un turneu american ce include 19 concerte, avându-l ca solist pe Adam Lambert, ocupantul locului al doilea în finala emisiunii-concurs “American Idol” din anul 2009.
Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.
Piese ca “Bohemian Rhapsody” şi “Don’t Stop Me Now”, compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.
Concertele în care Freddie Mercury cânta “We Are The Champions”, “Killer Queen”, “Crazy Little Thing Called Love” sunt considerate momente de antologie pentru muzica rock, iar “We Will Rock You”, comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Vezi si

Ce au căutat românii pe Google în 2022. Ucraina, Roxadustat și Florin Salam, în topul căutărilor

Google prezintă de 11 ani în fiecare lună decembrie listele cu cele mai populare (trending) …