Tuesday , November 29 2022

Bono, cel mai bogat star rock de pe planeta

Bono deţine 1,5 % din acţiunile Facebook, prin firma sa, Elevation Partners. Acţiunile sale sunt evaluate la aproape un miliard de dolari (630 de milioane de lire sterline), când Facebook va fi listată la bursă, informează nme.com.
Bono a investit în Facebook în 2009 şi a plătit aproape 90 de milioane de dolari (56 de milioane de lire sterline) pentru acţiunile sale. Astfel, Bono ar putea deveni, în curând, cel mai bogat rocker în viaţă, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, cu 300 de milioane de dolari mai bogat decât cel care conduce clasamentul în prezent, Sir Paul McCartney.
Publicul se aşteaptă ca o parte din banii câştigaţi de Bono să fie îndreptaţi către acţiunile caritabile pe care acesta le susţine în ţările subdezvoltate de pe continentul african.
Bono este o figură legendară a rockului mondial. S-a remarcat atât ca lider al trupei U2, cu hituri precum “One” sau “With or Without You”, turnee mondiale spectaculoase cât şi prin implicarea sa în acţiuni ce au de-a face cu apărarea drepturilor omului în ţări din Africa sau Asia. Numele lui Bono a fost vehiculat de mai multe ori ca propunere la Premiul Nobel pentru Pace.

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …