Monday , September 26 2022

Bono, actionar la Facebook

Valoarea acţiunilor pe care Bono, solistul trupei U2, le deţine în cadrul site-ului de socializare Facebook a ajuns la 728 de milioane de dolari, informează contactmusic.com.
Bono a achiziţionat, în 2010, 1,5% din companie, pentru suma de 195 de milioane de dolari, prin intermediul companiei de investiţii Elevation Partners, fondată în 2001.
În prezent, acţiunile deţinute de Bono la Facebook au ajuns la 728 de milioane de dolari, după ce site-ul de socializare a atins, la 11 ianuarie 2011, o valoare de 50 de miliarde de dolari.
Bono va putea încasa valoarea acţiunilor sale după ce site-ul va fi listat la bursă.
Bono este solistul trupei U2, care îi mai are ca membri pe The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie). Formaţia a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică.
Însă, până la mijlocul anilor ’80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, fiind remarcată pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, “The Joshua Tree”, a ridicat statutul formaţiei de la “eroi la superstaruri”, după cum a apreciat revista Rolling Stone.

Vezi si

Băncile din Danemarca împart pături pentru a-şi ajuta angajaţii să facă faţă temperaturilor scăzute din biro­uri

Băncile daneze împart pături pentru a-şi ajuta angajaţii să facă faţă temperaturilor mai scăzute din …