Friday , December 1 2023

Bill Gates, despre proiectele bazate pe criptomonede:  Se bazează pe „teoria prostului mai mare”

Miliardarul Bill Gates a declarat că proiectele bazate pe criptomonede, precum token-urile non-fungibile (NFT-uri), reprezintă o serie de escrocherii „bazate pe teoria prostului mai mare”, reiterându-și astfel poziția critică vizavi de activele digitale, conform Bloomberg.

„În mod evident, imaginile scumpe cu maimuțe vor îmbunătăți imens lumea”, a spus în mod sarcastic cofondatorul Microsoft, prezent în cadrul unei conferințe privind schimbările climatice de marți, adăugând că nu va cumpăra sau va shorta (vinde în lipsă) vreodată clasa respectivă de active.

Gates a criticat și în alte rânduri industria crypto. Anul trecut, s-a contrazis cu Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, cu privire la efectele de mediu ale minării de Bitcoini și la faptul că moneda este prea riscantă pentru investitorii de retail.

În timpul conferinței de ieri, organizată de TechCrunch, Gates a vorbit din poziția de fondator al Breakthrough Energy Ventures, un fond axat pe mediu creat în 2015. Fostul CEO al Microsoft a detaliat cu privire la dificultățile pe care le implică recrutarea de angajați în industria chimică și producția de oțel, sectoare care au nevoie de un nivel mai redus de emisii de gaze cu efect de seră.

Bitcoin s-a prăbușit luni cu 15% și cu 5,4% ieri, ca parte a unui val de vânzări din spațiul crypto, „alimentat” de estimările privind inflația și ratele dobânzilor din SUA, cât și de decizia platformei Celsius de a întrerupe retragerile și transferurile de monede virtuale. Între timp, au fost afectate și unele colecții populare de NFT-uri, precum Bored Ape Yacht Club (BAYC).

Gates a apărat, totodată, inițiativele de digital banking pe care le-a susținut prin fundațiile filantropice din care face parte, descriindu-le drept „de sute de ori mai eficiente” decât criptomonedele. (Mediafax)

Vezi si

Jennifer Lopez lansează în februarie primul său album din ultimii 10 ani, “This is Me… Now”

Jennifer Lopez va lansa la 16 februarie mult-așteptatul album “This Is Me…. Now”, primul său …