Thursday , February 22 2024

Barack Obama, intr-un episod la "Spargatorii de mituri", pe Discovery

Preşedintele american Barack Obama va apărea într-un episod al emisiunii “MythBusters/ Spărgătorii de mituri”, care va fi difuzat în luna decembrie pe postul Discovery Channel, informează us.cnn.com.
În acest episod, preşedintele american va prezenta argumentele oamenilor de ştiinţă care vor încerca să demonteze mitul potrivit căruia Arhimede ar fi dat foc flotei romanilor invadatori folosindu-se de razele Soarelui, reflectate cu ajutorul câtorva oglinzi.
Anunţul oficial va fi făcut luni, în cadrul Târgului ştiinţific de la Casa Albă, organizat pentru a-i recompensa pe câştigătorii unui concurs naţional de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.
“Dacă eşti o persoană tânără şi eşti autorul celui mai bun proiect sau design, celui mai bun hardware sau software, trebuie ca meritele tale să fie recunoscute pentru aceste realizări”, a declarat preşedintele american în 2009, când a lansat campania “Educate to Innovate”, concepută pentru a ameliora performanţele studenţilor americani în domeniul matematicii şi al ştiinţelor.
“MythBusters” este o emisiune TV ştiinţifică şi de divertisment, creată şi produsă de compania australiană Beyond Television Productions pentru Discovery Channel, în SUA. Show-ul, prezentat de specialiştii în efecte speciale Adam Savage şi Jamie Hyneman, utilizează elemente de anchetă ştiinţifică pentru a testa validitatea unor speculaţii, mituri, scene de film, înregistrări pe internet şi diverse ştiri apărute în presă.

Vezi si

Actrițele Olivia Colman și Jessie Buckley se reunesc în comedia ”Wicked Little Letters”

Olivia Colman și Jessie Buckley interpretează două vecine foarte diferite în noul film ”Wicked Little …