Thursday , April 25 2024

Avocatul lui Huidu: sistemul ABS s-a activat de trei ori automat, de aceea maşina a derapat

Familiile victimelor accidentului provocat de Şerban Huidu au declarat, joi, în instanţă, că pedeapsa de închisoare cu suspendare este echivalentă cu achitarea, în timp ce avocaţii lui Huidu au susţinut că nu se poate aplica o pedeapsă cu executare, neputând fi determinată cauza accidentului, scrie gandul.info.
Avocaţii familiilor victimelor accidentului provocat de Huidu, care au solicitaţ joi, judecătorilor Curţii de Apel casarea sentinţei Judecătoriei Braşov, care l-a condamnat pe Huidu la doi ani şi şase luni cu suspendare şi rejudecarea cauzei, au susţinut că pedeapsa de închisoare cu suspendare este echivalentă cu achitarea.
“Solicităm stabilirea unui cuantum mai ridicat al pedepsei. S-ar impune executarea efectivă a pedepsei, deoarece această modalitate l-ar face pe Huidu să conştientizeze gravitatea faptei sale”, a spus în faţa instanţei procurorul care instrumentează acest dosar.
De asemenea, Valentin Bodea, avocatul Ioanei Câmpean, fiica uneia dintre victime, a spus că “pedeapsa de doi ani şi şase luni cu suspendare echivalează cu achitarea, pentru că nu simte rigorile legii decât în suflet, dar şi acolo există anumite dubii“.
Avocatul familiei Balog, Bucur Borcoman, a spus, la rândul său, că închisoarea cu suspendare “este ridicolă“ şi a cerut şi el casarea sentinţei şi rejudecarea cauzei.
Huidu a venit la instanţă în jurul orei 12.30 însoţit de cei doi avocaţi ai săi. El nu a vrut să facă nicio declaraţie în faţa judecătorilor, menţinându-şi declaraţiile anterioare. Deşi cauza sa a fost judecată abia la ora 16.30, Huidu nu a părăsit sala de judecată în acest interval.
Avocaţii acestuia au cerut respingerea recursului ca nefondat pe motiv că “nu viteza cu care conducea Huidu a stat la baza producerii accidentului” şi că “nu se poate determina cauza pentru care a ajuns pe contrasens”.
Unul dintre avocaţii lui Şerban Huidu a precizat că viteza stabilită la 87 km/h cu care rula fostul realizator TV nu l-ar fi putut determina să ajungă pe contrasens, ci ar fi trebuit să aibă peste 102 km/h pentru aceasta.
Avocaţii au mai subliniat că, înainte de accident, computerul de bord al maşinii lui Huidu a înregistrat faptul că sistemul ABS, destinat să prevină blocarea roţilor la frânare, a fost activat automat de trei sau patru ori, din cauza carosabilului alunecos, şi că acesta ar fi fost motivul pentru care i-a derapat maşina.
La termenul de joi al procesului de la Curtea de Apel Braşov, unde a fost atacată cu recurs sentinţa în cazul lui Şerban Huidu, procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov şi avocaţii familiilor victimelor au cerut o pedeapsă mai mare cu executare, considerând că aceasta este singura modalitate prin care fostul realizator tv ar putea conştientiza gravitatea faptei.
Instanţa a rămas în pronunţare pentru 7 februarie.

Vezi si

Condamnarea la închisoare a producătorului de filme Harvey Weinstein pentru viol a fost anulată în statul New York

Curtea de Apel a statului New York, cea mai înaltă curte petentă, a anulat condamnarea …