Monday , June 21 2021

Auckland este cel mai bun oraș din lume pentru locuit

Auckland (Noua Zeelandă) pe primul loc în clasamentul anual realizat de săptămânalul The Economist privind cele mai bune orașe pentru locuit, urmat de Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) și Wellington (Noua Zeelandă).

“Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reușite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societății să rămână deschisă și orașului să aibă performanțe mai bune în ceea ce privește educația, cultura și mediul”, conform unui comunicat de presă ce însoțește studiul.

Europa este o zonă de evitat, spune studiul. În schimb,”orașele europene au avut rezultate deosebit de slabe în ediția din acest an. Viena (Austria), considerată anterior cel mai agreabil oraș între 2018 și 2020, a coborât pe locul 12, în timp ce Hamburg (Germania), a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47.

Cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată de Honolulu (Hawaii, SUA), ajuns pe locul 14, cu o creștere de 46 de locuri “datorită progreselor mari în ceea ce privește limitarea pandemiei și desfășurarea programului de vaccinare”.

În Damasc (Siria) n-are vrea nimeni să trăiască. Este orașul cu cel mai dificil trai din cauza războiului civil.

Vezi si

Interzis la concertele Bruce Springsteen fanilor vaccinați cu AstraZeneca

Fanii lui Bruce Springsteen care au primit vaccinul contra Coronavirus Oxford AstraZeneca nu vor putea …