Friday , December 2 2022

Atentat terorist dejucat la Eurovision! 40 de persoane au fost arestate, unele au fost ucise

Autorităţile din Azerbaidjan au declarat miercuri că au dejucat un atentat terorist în timpul concursului Eurovision. 40 de persoane au fost arestate în urma acţiunilor autorităţilor.
“Obiectivul principal al grupării a fost de a comite un act terorist în timpul Eurovisionului”, a declarat ministerul într-un comunicat.
România a fost reprezentată la Baku de trupa Mandinga.
“Nu, nu am ştiut nicio clipă despre aceste ameninţări sau că suntem în pericol”, a spus pentru CANCAN Sergiu, impresarul Mandinga.
“Grupul urmărea să organizeze un atentat în sala de concerte unde a avut loc concursul, dar şi alte patru atentate contra preşedintelui Ilham Aliev, posturi de poliţie, hoteluri în care erau cazaţi străini şi contra unor lăcaşuri de cult”, a precizat ministerul azer.
Mai mulţi membri ai acelei grupări “aveau bilete pentru Eurovision, cu scopul de a comite acte teroriste în Crystal Hall din Baku”, sala în care s-a desfăşurat concursul, au adăugat oficialităţile azere.
Serviciile de securitate i-au arestat pe membrii presupuşi ai grupării în cadrul unor operaţiuni separate ce au avut loc la Baku, în oraşele Ganja şi Soumgait, dar şi în alte regiuni ale ţării, a adăugat ministerul azer, fără a preciza data la care au fost operate aceste arestări.
Câţiva membri ai grupării au opus rezistenţă şi au fost ucişi.
“Ministerul Siguranţei naţionale a decis să nu dezvăluie această informaţie în timpul Eurovisionului, pentru a nu crea panică în rândul cetăţenilor şi invitaţilor străini”, a explicat ministerul azer.
Finala concursului Eurovision a avut loc sâmbătă, în faţa unui public de 20.000 de oameni la Baku Crystal Hall din capitala Azerbaidjanului.

Vezi si

Breșă de securitate în WhatsApp. 360 de milioane de numere, expuse

O breșă de securitate în WhatsApp a expus numerele de telefon a aproximativ 360 de …