Friday , December 9 2022

Asistentul vocal Alexa a sfătuit o fetiță de 10 ani să pună o monedă în priză

Amazon și-a actualizat asistentul vocal Alexa după ce a „provocat” o fetiță de 10 ani să atingă o monedă de ștecherul pe jumătate introdus în priză, relatează BBC. Sugestia a venit după ce fata i-a cerut asistentului vocal Alexa să o provoace să facă ceva.

„Conectează un încărcător de telefon aproximativ pe jumătate într-o priză de perete, apoi atinge un penny de pinii metalici ai ștecherului care sunt expuși”, a spus boxa inteligentă, care probabil a selectat din cele mai trendy provocări de pe Tik-Tok.

Amazon a spus că a remediat eroarea de îndată ce compania a luat cunoștință de aceasta.

Mama fetei, Kristin Livdahl, a descris incidentul pe Twitter.

Ea a povestit că ea și fiica ei făcuseră o provocare fizică pornind de la un exercițiu recomandat de un profesor de educație fizică pe YouTube, dar fata a mai vrut o provocare.

Activitatea periculoasă, cunoscută sub numele de „provocarea penny”, a început să circule pe TikTok și pe alte site-uri de social media în urmă cu aproximativ un an.

Multe metale conduc electricitatea și introducerea lor în prize electrice sub tensiune poate provoca șocuri electrice, incendii și alte daune.

„Poți pierde degete, mâini, brațe”, a declarat Michael Clusker, managerul stației de pompieri Carlisle East, pentru ziarul The Press din Yorkshire în 2020.

„Rezultatul acestei provocări este că cineva va fi grav rănit”.

Livdahl a spus pe Twitter că a intervenit, strigând: „Nu, Alexa, nu!”

Amazon a declarat pentru BBC că a actualizat Alexa pentru a împiedica asistentul să recomande astfel de activitate în viitor.

„Încrederea clienților este în centrul a tot ceea ce facem, iar Alexa este concepută pentru a oferi clienților informații precise, relevante și utile”, a spus Amazon într-un comunicat.

„De îndată ce am aflat de această eroare, am luat măsuri rapide pentru a o remedia”.

HotNews

Vezi si

Nick Carter, de la Backstreet Boys, este acuzat de viol

Nick Carter, unul dintre membrii trupei americane Backstreet Boys, a fost acuzat joi de viol …