Tuesday , April 23 2024

Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow, printre femeile hărţuite de Harvey Weinstein

weinstein-paltrow

Două dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe, Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow, au dezvăluit că au fost hărţuite de Harvey Weinstein şi au oferit detalii şocante despre comportamentul acestuia, alăturându-se altor femei care au vorbit public despre abuzurile comise de-a lungul a zeci de ani de influentul producător de la Hollywood.
Producătorul de film Harvey Weinstein (65 de ani), la care oamenii din industrie se raportau ca la un „zeu“ al cinematografiei, este îngropat în acuzaţii de viol şi hărţuire sexuală. De când jurnaliştii de la The New York Times au publicat un articol în care au dezvăluit abuzurile mogulului, tot mai multe femei şi-au făcut curajul de a vorbi public despre traumele suferite în timpul colaborărilor cu Weinstein, relateaza adevarul.ro.
Într-un nou text marca The New York Times, Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow fac şocanta dezvăluire că se numără printre victimele producătorului. Gwyneth Paltrow avea 22 de ani când Weinstein a angajat-o pentru rolul principal din „Emma“, adaptarea romanului semnat de Jane Austen care a transformat-o pe actriţă într-un star. Acum, Paltrow povesteşte că, la scurt timp după ce a primit rolul, a fost invitată la o întâlnire cu producătorul în camera unui hotel. Când a ajuns a realizat că nu este, de fapt, o întâlnire de afaceri. Weinstein a început să o pipăie şi i-a sugerat să se retragă în dormitor pentru „un masaj“.
„Eram doar un copil, am rămas efectiv înmărmurită“, a declarat Paltrow, precizând că a fost şocată mai ales pentru că îl considera un mentor. Actriţa i-a refuzat avansurile şi i-a povestit cele întâmplate lui Brad Pitt, care îi era iubit la momentul respectiv. Actorul l-a confruntat pe Weinstein şi i-a spus „să nu mai îndrăznească niciodată să se atingă de Gwyneth Paltrow“, potrivit spuselor actriţei.
Imediat, producătorul a sunat-o şi a urlat, ameninţând-o să nu mai spună nimănui. „A fost cumplit. Am crezut că mă va concedia“, a mai adăugat actriţa. Relatările acesteia au fost confirmate şi de Brad Pitt. H
La fel ca multe dintre victime, Gwyneth Paltrow (45 de ani) a precizat că era vulnerabilă şi se temea pentru cariera sa, aşa că a ales să păstreze tăcerea, sperând că poate depăşi momentul şi poate construi o relaţie profesională. Paltrow a continuat să lucreze cu Weinstein şi chiar a câştigat premiul Oscar pentru interpretarea din „Shakespeare in Love“. L-a lăudat în mod public pe Weinstein, a pozat zâmbitoare alături de el, însă pe măsură ce anii au trecut, relaţia lor s-a deteriorat şi, în cele din urmă, s-a distanţat de el. „El era în mod alternativ generos, te încuraja şi te susţinea, punitiv şi agresiv“, spune Paltrow. „Ne aflăm într-un moment în care femeile trebuie să transmită un mesaj clar că acest lucru s-a terminat. Acest mod de a trata femeile se încheie acum“, a conchis Paltrow.
Contactată de Times, Angelina Jolie (42 de ani) a recunoscut că a fost abordată de Weinstein într-un mod nepotrivit, însă a avut afirmaţii scurte şi vagi. „Am avut o experienţă neplăcută cu Harvey Weinstein în tinereţe şi drept rezultat am ales să nu mai lucrez niciodată cu el şi i-am avertizat pe cei care au făcut-o. Acest comportament faţă de femei, în orice domeniu şi în orice ţară, este inacceptabil“, a declarat actriţa.
 

Vezi si

FOTO. Celine Dion, despre boala ei teribilă: “Nu am învins-o. Este încă în mine și va fi mereu”

Celine Dion a pozat pentru coperta celei mai noi ediții a revistei Vogue Franța. Artista …