Saturday , February 4 2023

Angelina Jolie părăsește postul de trimis al ONU pentru refugiați, după 21 de ani de misiuni umanitare

Angelina Jolie a anunţat vineri, 16 decembrie, că renunţă la rolul său de ambasador al bunăvoinţei al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), după 21 de ani de serviciu loial în slujba acestei instituţii, vedeta declarând că doreşte să “lucreze în mod diferit” şi să se concentreze asupra unor probleme umanitare mai ample, transmite AFP.

„Cred în multe lucruri pe care le face ONU, în special în viețile pe care le salvează prin ajutor de urgență”, a spus Jolie, 47 de ani, notează BBC. „Voi lucra acum cu organizații conduse de oameni cei mai direct afectați de conflict, care le oferă cea mai mare voce”, a adăugat actrița.

Într-o postare pe pagina ei de Instagram, vedeta de la Hollywood a scris: „După peste 20 de ani, astăzi renunț din munca mea cu agenția ONU pentru refugiați. Refugiații sunt oamenii pe care îi admir cel mai mult din lume și sunt dedicată să lucrez cu și pentru ei tot restul vieții”. Jolie nu a oferit detalii despre organizațiile către care se va îndrepta.

UNHCR a transmise că Angelina Jolie se va „angaja într-un set mai larg de probleme umanitare și legate de drepturile omului”. Angelina Jolie, una dintre cele mai emblematice personalităţi de la Hollywood, a efectuat peste 60 de misiuni pe teren de-a lungul anilor, în timpul acestor deplasări atrăgând prin prezenţa sa atenţia asupra refugiaţilor. Recent, ea a călătorit în Yemen şi Burkina Faso cu UNHCR pentru a se întâlni cu persoane strămutate care au îndurat “două dintre situaţiile de urgenţă cele mai subfinanţate şi mai puţin raportate din lume”, se arată în comunicat. Iar la sfârșitul lunii aprilie, Angelina Jolie efectuase o vizită și în orașul Liov, Ucraina, tot în calitate de delegat special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …