Andy Whitfield, nevoit să părăsească serialul „Spartacus: Nisip însângerat” din cauza cancerului

20 septembrie 2010, 13:43

Andy Whitfield in prima serie Spartacus

Actorul Andy Whitfield, starul serialului de televiziune „Spartacus: Nisip însângerat”, a părăsit show-ul care l-a consacrat, din cauza reapariţiei cancerului de care suferea – limfom non-Hodgkin -, au anunţat reprezentanţii companiei producătoare Starz Entertainment, citaţi de accesshollywood.com.

Producţia celui de-al doilea sezon al serialului „Spartacus: Nisip însângerat” a fost amânată în această primăvară, când Andy Whitfield a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin. Actorul a răspuns foarte bine la tratamentul primit şi se părea că s-a vindecat, însă în această toamnă cancerul a revenit.

Andy Whitfield, născut în Marea Britanie, a interpretat în primul sezon rolul lui Spartacus, un luptător trac capturat de romani şi trimis să devină gladiator la şcoala de antrenament a lui Batiatus, interpretat de John Hannah, şi a soţiei sale, Lucretia, jucată de Lucy Lawless.

Reprezentanţii Starz Entertainment au declarat că Lucy Lawless şi John Hannah vor deţine rolurile principale într-o mini-serie de televiziune a cărei acţiune va fi plasată înaintea celei din serialul „Spartacus: Nisip însângerat”. Această mini-serie va avea şase episoade şi va debuta pe micile ecrane în luna ianuarie.

Andy Whitfield şi-a exprimat, într-un comunicat, regretul că părăseşte acest serial şi a descris lupta pe care o duce cu cancerul ca pe o „altă călătorie extraordinară”.

Primul sezon al serialului a fost difuzat şi în România, de postul HBO.

Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer cu origini în sistemul limfatic şi este o boală mai răspândită decât limfomul Hodgkin. În 2009, aproape 66.000 de noi cazuri de limfom non-Hodgkin şi 19.500 de decese provocate de această maladie au fost înregistrate numai în Statele Unite ale Americii, potrivit National Cancer Institute.

reportersite