Wednesday , October 5 2022

Andra, Florin Salam şi Grasu XXL, cei mai accesaţi artişti pe YouTube România în 2013

andra

Andra, Florin Salam şi Grasu XXL sunt artiştii cei mai vizualizaţi de către români în 2013 pe YouTube România, arată o statistică publicată, miercuri, de Google, deţinătoarea platformei video.

Conform datelor oficiale, în cadrul topului muzical al anului, Andra deţine supremaţia cu cele mai multe vizualizări ale clipului ‘Inevitabil va fi bine (Official Video HD)’, urmată de Florin Salam, cu ‘Saint Tropez’, şi Grasu XXL feat Ami – Deja Vu (Official Single).

În acelaşi clasament se mai mai regăsesc Shift feat. Marius Moga – ‘Sus pe toc’ (Official Video), Connect-R, cu ‘Dă-te-n dragostea mea’ (Lyric Video), Puya şi Don Baxter – ‘Bagă Bani’ (Special Guest Connect-R) (Official Video) şi Nicole Cherry – ‘Memories’ (official video).

La categoria celor mai populare clipuri non-muzicale vizualizate de către români pe prima poziţie se clasează Harlem Shake (original army edition), podiumul fiind completat de ‘Şcoala pentru şoferi jmecheri’ şi RObotzi.S04.Ep01.Săgeata. De altfel, serialul creat de CreativeMonkeyz este prezent în şapte dintre primele zece în topul de specialitate.

Pe de altă parte, canalele la care românii s-au abonat cel mai mult în acest an au fost ‘catmusicoffice’, MediaProMusic, DoZaDeRâs, OkapiSoundOfficial şi CreativeMonkeyzArmy.

Google a anunţat că, în cursul săptămânii viitoare, va da publicităţii topul celor mai populare căutări pe care românii le-au făcut strict pe motorul de căutare în aceste an şi va fi prezentat Zeitgeist 2013.

La finalul lunii aprilie a acestui an, România a devenit cea de-a 54-a ţară din lume care are cunoscuta platformă video YouTube disponibilă în limba naţională, ocazie cu care companiile şi agenţiile locale de publicitate se pot adresa publicului-ţintă prin intermediul unor modele inovatoare de reclame video.

Începând din 25 aprilie, YouTube România permite creatorilor locali de conţinut video să fie mai uşor de descoperit, atât în România, cât şi în întreaga lume. De asemenea, companiile locale au posibilitatea de a folosi acest portal ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul destinat.

De asemenea, muzicieni şi compozitori români (reprezentanţi ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor, UCMR-ADA) şi YouTube au anunţat încheierea unui acord de licenţiere care permite artiştilor să obţină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe platforma video.

YouTube este cea mai populară comunitate video online, care permite milioanelor de oameni să descopere, să vizioneze şi să distribuie videoclipuri originale. Compania are sediul în San Bruno, California, fiind o subsidiară a Google Inc.

Vezi si

Depeche Mode va concerta la București în iulie 2023. Primul album după moartea lui Andy Fletcher

Depeche Mode revine la București în 2023. Trupa va susține un concert care face parte …