Sunday , November 27 2022

Anamaria Ferent, inspaimantata in mijlocul uraganului, la New York. A stat baricadata in casa patru zile

Uraganul Sandy a maturat tot in calea lui, iar spectacolul grotesc, de dimensiuni apocaliptice, s-a desfasurat sub privirile ingrozite ale Anamariei Ferent, locuitoare a Manhattan-ului. Experienta a fost una traumatizanta pentru solista, greu de descris in cuvinte, ingrozitoare mai ceva ca un cosmar, motiv pentru care Anamaria nici n-a avut curaj sa dea piept cu realitatea inconjuratoare. Vantul asurzitor, copacii ale caror crengi s-au aplecat pana la pamant, toata aceasta furtuna mistuitoare a transformat New-York-ul, cel mai frumos oras din lume, intr-un colt de iad.
“E groaznic la New York, ca dupa potop. Oameni morti, case distruse, arse, inundate. Este cel mai cumplit uragan din istorie. Nu s-a asteptat nimeni la asa ceva. E oribil, eu nu am iesit din casa de patru zile. Sunt inundatii si nu circula nimic. Nici metrou, nici autobuze, nimic. S-a declarat stare de urgenta in New York. Acum se incearca rezolvarea situatiei, totul e sub ape. Copaci cazuti peste case, pe masini. Orase intregi sub ape. Nu e ok deloc. Sunt opt milioane de oameni fara electricitate. Pentru inca o saptamana nu or sa aiba curent, caldura. Plus ca sunt foarte multi morti si disparuti. In Queens, Staten island si New Jersey, Long Island, acolo e cel mai rau.”, a povestit Anamaria, pentru CANCAN.ro. Clipele prin care a trecut la inceputul spatamanii au fost unele terifiante, iar cantaretei i se face si acum pielea de gaina, cand rememoreaza cosmarul prin care a trecut, insa se bucura ca se afla printre norocosii care nu au fost afectati in mod direct de Uraganul Sandy. Unii dintre prietenii ei s-au numarat printe ghinionisti, iar cei care au iesit i-au trimis fotografii cu orasul “mort”, pe care le prezentam si noi, in exclusivitate: “Am avut noroc ca nu am patit nimic. Am stat in casa. Am inteles ca, daca iesi pe strada, te ingrozesti. Eu inca n-am avut curaj. S-a ingrijorat toata lumea pentru mine, m-au sunat si mama si tata si prietenii. In fiecare an, se intampla, dar acum e cel mai rau. Au anuntat sa stam in casa, de duminica si eu asa am facut. Vantul facea urat tare, am crezut ca se sparg geamurile in orice moment. Iar valurile raului pe care il am eu in fata blocului erau atat de mari, nu le-am mai vazut asa niciodata. Copacii, chiar daca sunt intre cladiri, se aplecau pana la pamant, au ramas fara frunze. Compozitorul cu care colaborez eu sta in Staten Island, el a fost inundate si nu are current”, a povestit Anamaria.

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …