Tuesday , April 23 2024

Alec Baldwin, dat în judecată de părinții și sora Halynei Hutchins, ucisă din greșeală pe platoul de filmare

Părinţii şi sora din Ucraina ai Halynei Hutchins, directoarea de imagine împușcată mortal de Alec Baldwin în timpul filmărilor la pelicula ”Rust”, au intentat un proces civil împotriva actorului şi a altor persoane, a anunţat avocatul familiei, potrivit Reuters. Incidentul a avut loc în anul 2021 în New Mexico pe platoul de filmare.

Demersul familiei vine după ce, pe 31 ianuarie, un procuror din Santa Fe l-a pus sub acuzare pe Baldwin pentru omor prin imprudenţă, învinuindu-l de nerespectarea măsurilor de siguranţă după ce revolverul pe care l-a acţionat actorul a tras gloanţe reale care au împuşcat-o mortal pe Hutchins şi l-au rănit pe regizorul peliculei ”Rust”, Joel Souza.

În octombrie, Baldwin a încheiat o înţelegere într-un alt proces în care soţul Halynei, Matt Hutchins, îl acuza de omor prin imprudenţă în urma incidentului fatal de pe platoul de filmare din apropierea oraşului Santa Fe. Halyna Hutchins s-a născut în Ucraina, unde părinţii şi sora ei locuiesc în apropiere de Kiev. Acţiunea lor judiciară revendică, potrivit legii din New Mexico, despăgubiri într-un cuantum nespecificat imputate lui Baldwin, membrilor echipei de filmare şi producătorilor ca urmare a decesului rudei lor, a precizat avocata Gloria Allred. ”Toţi cei vinovaţi de moartea ei trebuie traşi la răspundere”, a declarat în limba rusă Svetlana, sora Halynei, într-un videoclip tradus în engleză, care nu menţionează însă numele ei de familie.

Luke Nikas, unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe Baldwin, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Gloria Allred a precizat că înţelegerea încheiată cu Matt Hutchins a fost în beneficiul lui şi al fiului cuplului, iar ea reprezintă alţi membri ai familiei. Avocata a mai menţionat că rudele din Ucraina ale directoarei de imagine ţin legătura cu Matt Hutchins. Potrivit înţelegerii încheiate cu Matt Hutchins, filmările la western urmau să fie reluate la începutul anului 2023, cu Hutchins producător executiv, Baldwin în rolul principal, iar Souza, regizor.

Într-un interviu televizat din 2021, Baldwin a declarat că a fost înştiinţat că arma nu este încărcată, iar Hutchins l-a instruit să îndrepte revolverul către camera de filmat şi să-l armeze. Actorul a mai spus că pistolul s-a declanşat fără ca el să acţioneze trăgaciul. O anchetă FBI a ajuns la concluzia că revolverul nu s-ar fi descărcat dacă nu ar fi fost acţionat trăgaciul.

 

Vezi si

Un pub din Londra, menționat de Taylor Swift pe noul album, este sufocat de fanii artistei

Pubul “Câinele Negru din Vauxhall” (The Black Dog in Vauxhall) a cunoscut un succes neașteptat …