Wednesday , February 28 2024

Alec Baldwin, dat în judecată de familia femeii pe care a împușcat-o mortal la filmare

Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine de la filmul Rust, a intentat proces, marţi, împotriva actorului Alec Baldwin şi a altora implicaţi în proiect, pretinzând că reducerea costurilor şi comportamentul nesăbuit au dus la moartea ei.

Hutchins a fost împuşcată şi a murit pe 21 octombrie în timp ce se pregătea pentru o scenă la ferma Bonanza Creek de lângă Santa Fe, New Mexico, potrivit Variety.

Baldwin, starul din film, ţinea arma când a tras, deşi a declarat că nu a apăsat pe trăgaci. Hutchins a fost împuşcată în piept iar glonţul l-a lovit în umăr şi pe regizorul Joel Souza. Hutchins a fost transportată la spital în Albuquerque, unde a murit. Căsătorită cu Matthew Hutchins, cei doi au un fiu de 9 ani.

„Şi-a pierdut soţia care era dragostea vieţii lui, iar fiul ei a pierdut o mamă”, a declarat Brian Panish, care este reprezentant al familiei Hutchins, la o conferinţă de presă în care a anunţat procesul. „Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”.

Procesul, intentat în New Mexico, citează mesaje şi e-mailuri trimise de Lane Luper, asistent care a semnalat descărcări accidentale de arme pe platoul de filmare şi care a părăsit producţia împreună cu câţiva alţii chiar înainte de moartea lui Hutchins.

Documentele depuse în instanţă susţin, de asemenea, că Baldwin a încălcat numeroase reguli de manipulare în siguranţă a armelor de foc. De asemenea, acestea sugerează că Baldwin a comis descărcarea neglijentă a unei arme, „care este o infracţiune penală în statul New Mexico”.

Medicul trimis pe platourile de filmare ale westernului „Rust”, după incidentul fatal din Santa Fe, a depus de asemenea plângere pentru neglijenţă contra mai multor membri ai echipei de filmare.

Şi scenarista Mamie Mitchell l-a atacat în justiţie, în noiembrie, pe Alec Baldwin, pe asistentul de regie Dave Halls şi pe alţi membri ai echipei.

Nu a fost efectuată nicio arestare în acest dosar, dar acuzaţii penale nu sunt excluse în cazul în care vor fi stabilite responsabilităţi, a subliniat la puţin timp după dramă procuratura din Santa Fe.

Într-un interviu pentru postul ABC, Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat şi nici „responsabil” de moartea Halynei Hutchins.

Vezi si

Tatăl lui Taylor Swift este acuzat că a lovit cu pumnul un fotograf

O anchetă a fost deschisă, marţi, în Australia după ce un fotograf s-a plâns că …