Saturday , October 8 2022

Actorul Will Ferrell părăseşte Facebook. „Nu mai pot să folosesc serviciul unei companii care permite răspândirea propagandei”

Actorul Will Ferrell a anunţat că părăseşte Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica, urmând ca până vineri să îşi şteargă contul de pe platforma de socializare.
will ferrell

Will Ferrell are 10,1 milioane de fani pe Facebook, însă el critică acum că felul în care compania a gestionat datele utilizatorilor.
„Ştiu că nu sunt singur când spun că am fost foarte deranjat să aflu despre felul greşit în care Cambridge Analytica a folosit informaţii despre milioane de utilizatori Facebook pentru a submina democraţia noastră şi încălca intimitatea cetăţenilor”, a scris el. „Nu mai pot să folosesc serviciul unei companii care permite răspândirea propagandei şi care o foloseşte faţă de cei mai vulnerabili”.
În mesajul său, actorul în vârstă de 50 de ani recunoaşte şi că a avut „mereu o aversiune faţă de social media” şi că a început să folosească platforma ca suport pentru promovarea proiectului său „Funny or Die”. Ferrell nu are conturi pe Instagram şi nici pe Twitter.
Între cei care şi-au anunţat retragerea de pe Facebook în urma scandalului se numără trupa Massive Attack, revista Playboy, Tesla Motors şi SpaceX.

Vezi si

Jared Leto îl va întruchipa pe Karl Lagerfeld într-un film biografic

Actorul american Jared Leto va juca rolul lui Karl Lagerfeld într-un nou film biografic, relatează …