Saturday , March 2 2024

Actorul Wesley Snipes va petrece trei ani în închisoare pentru evaziune fiscala

Wesley Snipes a fost somat de autorit\]ile americane s\ se prezinte la închisoarea unde va începe în curând s\ î[i isp\[easc\ pedeapsa de trei ani de închisoare pentru neplata impozitelor datorate statului american, informeaz\ Reuters.com.
Un judec\tor din Miami a respins, vineri, cererea starului american care contestase o decizie judec\toreasc\ anterioar\, solicitând s\ fie judecat în cadrul unui nou proces. “Acuzatul Wesley Snipes a avut parte de un proces corect. A sosit timpul ca decizia instan]ei s\ fie pus\ în aplicare”, a declarat judec\torul districtual Terrell Hodges.
Revocând ordinul de eliberare pe cau]iune de care beneficiase Wesley Snipes, acela[i judec\tor i-a ordonat actorului american s\ se predea autorit\]ilor [i s\ contacteze imediat conducerea închisorii în care urmeaz\ s\ î[i isp\[easc\ pedeapsa. Presa american\ nu cunoa[te deocamdat\ numele închisorii în care va fi încarcerat actorul american [i nici momentul în care acesta va începe s\ î[i isp\[easc\ pedeapsa.
Daniel Meachum, avocatul starului, a declarat c\ apelul clientului s\u a fost respins de tribunalul din Miami.
Wesley Snipes a pierdut deja apelul prin care contestase o decizie din 2008 a tribunalului din Florida, care îl condamnase pe actor pentru “refuzul de a pl\ti impozitele datorate” statului american corespunz\toare veniturilor ob]inute între 1999 [i 2001.
Avoca]ii acuz\rii au afirmat în cadrul acelui proces c\ Wesley Snipes, rezident în Windermere (Florida), a câ[tigat peste 38 de milioane de dolari dup\ 1999 [i c\ actorul nu a pl\tit impozitele aferente pân\ în octombrie 2006.
Actorul a fost achitat îns\ de alte acuza]ii, mult mai grave, precum fraud\ [i asociere în vederea comiterii de infrac]iuni.
Potrivit unor informa]ii postate deja pe site-ul Departamentului Penitenciarelor din Statele Unite, de]inutul Wesley Snipes va avea num\rul de înregistrare 43355-018, statutul s\u actual este “în tranzit”, iar data la care va fi eliberat este “necunoscut\”.
Actorul [i produc\torul Wesley Snipes nu se afl\ la prima confruntare cu justi]ia. În septembrie 2007, el a fost condamnat la plata sumei de 1,7 milioane de dolari, datorat\ fostului s\u agent, care a invocat înc\lcarea termenilor unui contract.
În timpul anchetei coordonate de fiscul american, Wesley Snipes a fost arestat pe aeroportul din Johannesburg, fiind acuzat de serviciile vamale de tentativ\ frauduloas\ de trecere a frontierei cu ajutorul unui pa[aport sud-african care era falsificat. Actorul american a fost deportat la scurt timp în Statele Unite.
De[i s-a f\cut remarcat în special cu roluri în filme de ac]iune, precum cele din trilogia “Blade”, Wesley Snipes a avut succes [i comedii, precum “Albii nu pot s\ri/ White Men Can’t Jump” din 1992. Actorul american a interpretat rolul principal în drama “Febra iubirii/ Jungle Fever” regizat\ de Spike Lee [i a jucat rolul unui saxofonist de jazz în lungmetrajul “Totul pentru Blues/ Mo’ Better Blues”, regizat\ de acela[i Spike Lee în 1990.

Vezi si

VIDEO. Activiști PETA au întrerupt prezentarea Victoriei Beckham la Paris Fashion Week

Activişti ai grupului pentru drepturile animalelor PETA au perturbat, vineri, prezentarea de modă a Victoriei …