Friday , January 21 2022

Actorul Wesley Snipes va petrece trei ani în închisoare pentru evaziune fiscala

Wesley Snipes a fost somat de autorit\]ile americane s\ se prezinte la închisoarea unde va începe în curând s\ î[i isp\[easc\ pedeapsa de trei ani de închisoare pentru neplata impozitelor datorate statului american, informeaz\ Reuters.com.
Un judec\tor din Miami a respins, vineri, cererea starului american care contestase o decizie judec\toreasc\ anterioar\, solicitând s\ fie judecat în cadrul unui nou proces. “Acuzatul Wesley Snipes a avut parte de un proces corect. A sosit timpul ca decizia instan]ei s\ fie pus\ în aplicare”, a declarat judec\torul districtual Terrell Hodges.
Revocând ordinul de eliberare pe cau]iune de care beneficiase Wesley Snipes, acela[i judec\tor i-a ordonat actorului american s\ se predea autorit\]ilor [i s\ contacteze imediat conducerea închisorii în care urmeaz\ s\ î[i isp\[easc\ pedeapsa. Presa american\ nu cunoa[te deocamdat\ numele închisorii în care va fi încarcerat actorul american [i nici momentul în care acesta va începe s\ î[i isp\[easc\ pedeapsa.
Daniel Meachum, avocatul starului, a declarat c\ apelul clientului s\u a fost respins de tribunalul din Miami.
Wesley Snipes a pierdut deja apelul prin care contestase o decizie din 2008 a tribunalului din Florida, care îl condamnase pe actor pentru “refuzul de a pl\ti impozitele datorate” statului american corespunz\toare veniturilor ob]inute între 1999 [i 2001.
Avoca]ii acuz\rii au afirmat în cadrul acelui proces c\ Wesley Snipes, rezident în Windermere (Florida), a câ[tigat peste 38 de milioane de dolari dup\ 1999 [i c\ actorul nu a pl\tit impozitele aferente pân\ în octombrie 2006.
Actorul a fost achitat îns\ de alte acuza]ii, mult mai grave, precum fraud\ [i asociere în vederea comiterii de infrac]iuni.
Potrivit unor informa]ii postate deja pe site-ul Departamentului Penitenciarelor din Statele Unite, de]inutul Wesley Snipes va avea num\rul de înregistrare 43355-018, statutul s\u actual este “în tranzit”, iar data la care va fi eliberat este “necunoscut\”.
Actorul [i produc\torul Wesley Snipes nu se afl\ la prima confruntare cu justi]ia. În septembrie 2007, el a fost condamnat la plata sumei de 1,7 milioane de dolari, datorat\ fostului s\u agent, care a invocat înc\lcarea termenilor unui contract.
În timpul anchetei coordonate de fiscul american, Wesley Snipes a fost arestat pe aeroportul din Johannesburg, fiind acuzat de serviciile vamale de tentativ\ frauduloas\ de trecere a frontierei cu ajutorul unui pa[aport sud-african care era falsificat. Actorul american a fost deportat la scurt timp în Statele Unite.
De[i s-a f\cut remarcat în special cu roluri în filme de ac]iune, precum cele din trilogia “Blade”, Wesley Snipes a avut succes [i comedii, precum “Albii nu pot s\ri/ White Men Can’t Jump” din 1992. Actorul american a interpretat rolul principal în drama “Febra iubirii/ Jungle Fever” regizat\ de Spike Lee [i a jucat rolul unui saxofonist de jazz în lungmetrajul “Totul pentru Blues/ Mo’ Better Blues”, regizat\ de acela[i Spike Lee în 1990.

Vezi si

Cântărețul și actorul Meat Loaf a murit la 74 de ani

Cântărețul și actorul Meat Loaf a murit, joi noapte, la vârsta de 74 de ani, …