Sunday , March 3 2024

Actorul Horia Şerbănescu a murit

Trupul neînsufleţit al lui Horia Şerbănescu va fi depus luni în foaierul Teatrului “Constantin Tănase” din Capitală, actorul urmând să fie înmormântat marţi, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu.

Horia Șerbănescu (16 martie 1924 – 19 septembrie 2010) a fost un popular actor bucureştean, activând atât pe scena teatrului de revistă şi de comedie, cât şi în televiziune. El a deţinut, de asemenea, câteva roluri în filme.

Şerbănescu a debutat pe scenă la vârsta de 5 ani, în 1929, în rolul regelui Mihai din spectacolul “Miss Revista”. Atunci a fost descoperit pe scena de la Cărăbuș de regizorul Paul Gusti, care l-a adus la Teatrul Național în rolul Statu Palmă Barbă Cot din “Rodia de Aur”, spectacolul fiind primul de acest gen transmis la Radiodifuziunea Română. Astfel, Horia Șerbănescu a devenit cel mai vechi colaborator al Radioului Public.

Horia Şerbănescu a jucat pe scena Teatrului din Sărindar, condus de Tudor Mușatescu, și pe scena de la Teatrul nostru, condus de Dina Cocea, ulterior transferându-se la Teatrul Victoria. A cunoscut primul mare succes la Grădina Volta Buzești, cu rolul din spectacolul “Profesorul de franceză”, de Tudor Mușatescu.

A format cupluri artistice cu Emil Popescu, dar şi cu Radu Zaharescu, alături de care a cunoscut succesul în teatrul de revistă, la “Cărăbuşul” lui Constantin Tănase. Tot alături de Radu Zaharescu a format unul dintre cuplurile artistice cele mai cerute în momentele difuzate de Televiziunea Română.

A jucat în filme de televiziune precum “Directorul nostru” (1955), “Telegrame” (1959), “Politică și delicatese” (1963) sau “Mofturi 1900” (1964). În teatru a deţinut roluri în spectacole precum “Pe aripile Revistei”, “Trei Călușari”, “Vitamina M… Muzica!”, “Horia și Radu își asumă riscul”, “Cu muzica e… de glumit!”, “Carnaval la Tănase”, “Nepotul domnului prefect”.  (Mediafax)

Vezi si

VIDEO. Activiști PETA au întrerupt prezentarea Victoriei Beckham la Paris Fashion Week

Activişti ai grupului pentru drepturile animalelor PETA au perturbat, vineri, prezentarea de modă a Victoriei …