Sunday , January 29 2023

A murit Kirstie Alley, actrița cu trei premii Emmy din comedia „Uite cine vorbește” și din sitcomul „Cheers”

Actrița Kirstie Alley, câștigătoare a trei premii Emmy și care a jucat în filme cunoscute, precum „Uite cine vorbește”, a murit la 71 de ani, după o scurtă luptă cu cancerul, au anunțat copiii săi, True și Lillie Parker, pe rețelele de socializare, a relatat CNN, marți, 6 decembrie.

„Suntem triști să vă informăm că mama noastră incredibilă, feroce și iubitoare s-a stins din viață după o luptă cu cancerul, descoperită de curând”, se arată în comunicat. Copiii săi au adăugat că actrița „a fost înconjurată de familie și a luptat cu multă putere, lăsându-ne cu certitudinea bucuriei ei nesfârșite de a trăi orice aventuri care o așteaptă”. „A fost emblematică pe ecran, dar a fost o mamă și o bunică și mai uimitoare”, se mai precizează în mesaj.

După un rol remarcabil în „Star Trek II: The Wrath of Khan” din 1982, Kirstie Alley a jucat roluri în filme precum „Blind Date” din 1984 și „Summer School” din 1987, alături de Mark Harmon. Alley a interpretat, de asemenea, rolul principal în ultima parte a serialului clasic de televiziune „Cheers”, care a avut premiera în 1982. Alley a apărut pentru prima dată în serial în 1987, interpretând-o pe Rebecca Howe, managerul de bar puternic și independent, și a jucat acest rol până la final, în 1993. După ce a câștigat premiul Emmy pentru cea mai bună actriță principală într-un serial de comedie în 1991 pentru „Cheers” și un altul pentru „David’s Mother” din 1994, ea și-a regăsit succesul în televiziune la finalul anilor ’90, cu serialul „Veronica’s Closet”, care i-a adus un alt premiu Emmy.

Alley a mai jucat într-o serie de filme importante, cum ar fi „Look Who’s Talking”, „Madhouse” din 1990 și „Drop Dead Gorgeous” din 1999.

Vezi si

Jay Leno s-a ales cu mai multe oase rupte după un accident de motocicletă. În noiembrie el a avut arsuri grave după un alt incident

Jay Leno, vedeta emisiunii „The Tonight Show” și comediant, a declarat că şi-a fracturat mai …