Sunday , September 25 2022

A murit Charles Manson, liderul "familiei Manson", cultul care a comis crime in masa

Charles Manson, liderul cultului „Manson Family”, care și-a îndemnat adepții în anii ’60 să comită crime îngrozitoare, a murit luni dimineață la vârsta de 83 de ani. În urmă cu patru zile, el a fost transferat de urgență la spital.
charles manson

Anunțul decesului a fost făcut de oficialii penitenciarului californian în care Charles Manson își ispășea pedeapsa.
Charles Manson a fost condamnat la închisoare pe viață și era închis de mai bine de 45 de ani în penitenciarul Cocoran, din California. El a fost condamnat pentru orchestrarea, în anii ’60, a unor crime în masă.
În anii 1960, Charles Manson, un fost deţinut carismatic, a înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici, denumit „Manson Family”. În vara anului 1969, el le-a cerut celor mai tinere dintre admiratoarele sale să ucidă şapte persoane. Procurorii americani au spus că acele crime au fost comise în cadrul unui plan mai amplu, ce viza declanşarea unui „război rasial” în Statele Unite.
Mai mulţi membri ai cultului au înjunghiat-o mortal, cu 16 lovituri de cuţit, pe actriţa hollywoodiană Sharon Tate, în dimineaţa zilei de 9 august 1969. Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski. Adepţii cultului au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane – prin înjunghiere sau împuşcare – în reşedinţa actriţei Sharon Tate.
În noaptea următoare, membrii cultului condus de Manson au pătruns în reşedinţa soţilor Leno şi Rosemary LaBianca, patronii unui lanţ de băcănii, i-au înjunghiat mortal de soţii LaBianca şi au folosit sângele victimelor pentru a scrie pe pereţii casei şi pe uşa frigiderului mesaje precum „Rise” („Ridică-te”), „Death to Pigs” („Moarte porcilor”) şi „Healter Skelter” – un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul „Helter Skelter” al trupei The Beatles.
După ce a fost capturat, Charles Manson a primit pedeapsa cu moartea, însă nu a fost executat, deoarece sentinţa i-a fost comutată în închisoare pe viaţă, după ce Curtea Supremă din California a declarat că pedeapsa capitală nu este constituţională în acest stat american.
Potrivit revistei New Musical Express, înainte de a comite acele crime care au şocat opinia publică americană, Charles Manson a încercat să devină un cântăreţ de succes şi a susţinut câteva concerte pe scenele din Los Angeles. Mai multe dintre înregistrările muzicale ale sale au fost lansate de-a lungul anilor din diverşi producători, care încercau să câştige bani de pe urma notorietăţii lui Manson.
Trupa Guns ‘N Roses a înregistrat un cover după un cântec al lui Charles Manson, intitulat „Look at Your Game, Girl”, ce a fost inclus pe albumul ”The Spaghetti Incident?” din 1993.
În 2016, cântăreaţa Lana Del Rey a dezvăluit că a fost foarte aproape de a fi distribuită într-un film dedicat actriţei Sharon Tate, cea mai cunoscută dintre victimele lui Charles Manson.
digi24.ro

Vezi si

Noua iubită a lui Johnny Depp e o avocată a sa. Joelle are 37 de ani și e în divorț

US Weekely dezvăluie că noua iubită a lui Johnny Depp este avocata lui, o femeie …