Monday , February 6 2023

A murit Benone Sinulescu. Avea 84 de ani

Benone Sinulescu a murit joi la vârsta, de 84 de ani, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor complicate probleme de sănătate pe care le avea de mai mult timp.

Benone Sinulescu era internat de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 15:00.

De altfel, cîntăreţul a fost internat și în luna iunie după ce a fost găsit inconştient în casă de apropiaţi. Atunci medicii au reuşit să îl stabilizeze, a fost apoi şi la o cinică de recuperare.

Artistul, născut la data de 24 mai 1937, într-o familie simplă, și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. A cântat şi în corul bisericii, la Denii și la Prohod.

După ce a terminat școala elementară în Siriu (Buzău), Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar una dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu. A lăsat în urmă o zestre de peste 100 de cântece populare.

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …