Sunday , February 5 2023

A murit actorul Peter Vaughan, cunoscut din "Game of Thrones"

game of thrones

Actorul britanic Peter Vaughan, cunoscut pentru rolurile interpretate în serialele de televiziune ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” şi ”Porridge”, a murit la vârsta de 93 de ani, informează BBC.
Actorul a avut o carieră îndelungată de 75 de ani în teatru, televiziune şi film. Acesta este cunoscut şi pentru rolul memorabil al lui Harry Grout din sitcom-ul “Porridge”, deşi a jucat în doar trei episoade, potrivit Daily Mail.
Actorul în vârstă de 93 de ani a murit marţi dimineaţă înconjurat de membrii familiei, a confirmat agentul său. În cariera sa îndelungată, Vaughan a lucrat alături de Sir Anthony Hopkins, Frank Sinatra and Ronnie Barker. Actorul a devenit celebru şi pentru rolul lui Aemon Targarye din serialul de mare succes “Game of Thrones”.
Peter Vaughan a jucat şi în serialele “Citizen Smith” şi “Chancer”. Agentul său, Sally Long-Innes a declarat: “Confirmăm trista veste că Peter Vaughan s-a stins din viaţă la aproximativ 10:30 dimineaşa. A murit împăcat, înconjurat de familie”.
Născut în Shropshire, Vaughan a fost fiul unui funcţionar la bancă şi al unei asistente. Studiile şi le-a făcut în Uttoxeter înainte de a se alătura unei trupe de teatru din Wolverhampton.
A fost soldat în timpului celui De-al Doilea Război Mondial, unde a luptat în Belgia, Normania şi în Orientul Îndepărtat.
Actorul trăia alături de cea de-a doua sa soţie, Lillias Walker, în Mannings Heath, Sussex.

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …