Monday , May 20 2024

A fost descoperit palatul eroului grec Ulise

.
Arheologii greci au descoperit în Itaca un palat care dateaz\ din secolul 8 î.e.n., despre care spun c\ i-a apar]inut eroului din epopeea lui Homer, care ar fi existat astfel în realitate.
Personajului central al epopeii “Odiseea”, Ulise, i-au luat zece ani s\ se întoarc\ acas\ dup\ cucerirea cet\]ii Troia, timp în care a avut parte de o mul]ime de periper]ii.
Ajuns acas\, a descoperit c\ so]ia sa, Penelopa, era asaltat\ de o ceat\ de pe]itori, care invadaser\ palatul regal. Cu ajutorul tat\lui s\u, Laerte, [i al fiului s\u, Telemah, [i-a ucis rivalii [i [i-a rec=[tigat astfel tronul.
În ciuda detaliilor fantastice, intriga din Odiseea este ancorat\ în real, sus]ine o echip\ de arheologi greci. Ei sunt de p\rere c\ i-au descoperit palatul lui Ulise, pe insula Itaca, situat\ în Marea Ionic\, relateaz\ Telegraph.co.uk.
Este vorba de o cl\dire cu trei etaje, cu sc\ri sculptate în piatr\ [i în]esat\ de vase de ceramic\. Loca]ia se potrive[te de minune cu detaliile descrise de Homer în epopee, au precizat arheologii de la Universitatea Ioannina.

Vezi si

Sharon Stone și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la actorie

Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se …