Friday , December 2 2022

50.000 de fani la concertul Bon Jovi

Concertul trupei Bon Jovi a început cu piesa “Raise Your Hands”. Aproximativ 50.000 de fani sunt prezenţi în Piaţa Constituţiei
Concertul pe care trupa Bon Jovi îl susţine, duminică seară, în Piaţa Constituţiei din Capitală, a început la ora 20.00, piesa care a dat startul show-ului fiind “Raise Your Hands”.
Aproximativ 50.000 de fani sunt prezenţi la primul concert din România al formaţiei Bon Jovi, potrivit organizatorilor.
În deschiderea concertului celebrei formaţii, care va dura peste două ore, au cântat două trupe româneşti, QuantiQ şi Stillborn, alese în urma unui concurs de organizatori.
Membrii trupei Bon Jovi au sosit la Bucureşti sâmbătă după amiază, în jurul orei 16.00, cu o cursă aeriană privată, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii concertului. Formaţia Bon Jovi a susţinut vineri seară un concert în Turcia, la Istanbul.
Pentru şederea în România a lui Jon Bon Jovi, solistul formaţiei, organizatorii au pregătit, printre altele, 200 de prosoape, majoritatea negre, trei copaci în ghiveci, şase maşinuţe de golf la scenă, dar şi o bucătărie mobilă, potrivit stirileprotv.ro. Starul mănâncă doar ce îi găteşte bucătarul personal, pe care l-a adus cu el şi în România.
Trupa Bon Jovi concertează pe o scenă de 54 de metri lăţime şi 25 de metri adâncime, puterea instalaţiei de sunet depăşind 15.000 de waţi. Pe scenă va exista un ecran cu o lăţime de aproximativ 40 de metri, înscris în arcul acesteia.
Peste 500 de persoane au lucrat la producţia acestui eveniment, considerat “show-ul muzical al anului” în România.
În actualul turneu mondial al formaţiei sunt utilizate patru scene identice, care sunt transportate în cascadă pentru a asigura ritmicitatea concertelor la intervale de câteva zile, întrucât producţia unui singur show durează aproape o săptămâna (lucrările în Piaţa Constituţiei au început imediat după încheierea Rock The City, desfăşurat în perioada 1 – 3 iulie). Pentru a transporta întregul echipament se folosesc aproximativ 40 de tiruri pentru fiecare spectacol.
În prezent, Bon Jovi se află în plin turneu mondial, “The Circle” fiind seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010, potrivit revistei Billboard. Reuşita de anul trecut, coroborată cu performanţa similară din 2008, demonstrează faptul că celebra trupă americană a ajuns la un nivel de vârf în ceea ce priveşte profitabilitatea concertelor sale, la 26 de ani după ce şi-a lansat albumul de debut.
De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt “Slippery When Wet” (1986), “New Jersey” (1988) şi “Keep the Faith” (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul “The Circle”, lansat în 2009.
Trupa este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora (chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).
Concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi este produs de East European Entertainment şi D&D Entertainment, în colaborare cu Marcel Avram.

Vezi si

Breșă de securitate în WhatsApp. 360 de milioane de numere, expuse

O breșă de securitate în WhatsApp a expus numerele de telefon a aproximativ 360 de …