Salonul Literaturii Române din Bucovina, ediția a XVI-a, la Biblioteca Bucovinei

reportersite
15/05/19 ora:7:32pm

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, Sala de artă „Elena Greculesi”, va avea loc vineri, 17 mai, cu începere de la ora 11:00, Salonul Literaturii Române din Bucovina, ediția a XVI-a.

În cadrul evenimentului organizat de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, sub egida Consiliului Județean Suceava, respectiv în cola­borare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Alexandria Librării Su­ceava, vor avea loc mai multe momente, respectiv:

– In memoriam George Muntean – medalion prezentat de Doina Cernica

– Lansări de carte:

 Elena Pintilei, I.G. Sbiera. Album de familie, prezentare de prof. univ. dr. Mihai Iacobescu;

 Susana Tamaro, Ascultă glasul meu, traducere de Doina Cernica și Elena Caraboi; prezentare de Doina Cernica și Maria Toacă (Cernăuți)

 Ana Maria Halupneac, Perlele sufletului;

– Recital de muzică și poezie Ana Maria Halupneac, muzică de Constantin Nesterenco (Soroca, Rep. Moldova);

– Alocuțiuni ale invitaților:

 „Activitatea editorială din regiunea Cernăuți, din a doua jumătate a anului 2018 – prima jumătate a anului 2019” – prezintă Elena Mihai, Director Sistemul centralizat de biblioteci al raionului Herța, Regiunea Cernăuți

 „Frontiera literară: călătoria cărților românești” – prezintă Ivanna Lughina, Director Sistemul centralizat de biblioteci al raionului Storojineț, Regiunea Cernăuți.

Moderator: Alexandru Ovidiu Vintilă

Cu acest prilej, pe holul ­bi­blio­tecii va fi organizată și o consistentă expoziție de carte, în care se vor regăsi aparițiile editoriale din zona Bucovinei din perioada 2018-2019, se arată într-un comunicat transmis de organziatori.