7 sfaturi pentru cumpărarea scaunelor din bucătărie

reportersite
29 ianuarie 2021, 13:53

Alegerea scaunelor potrivite pentru masa din bucătărie nu este o decizie ușoară. Dacă găzduiți des petreceri sau pur și simplu mâncați cu familia în fiecare seară, atunci scaunele confortabile de luat masa sunt o necesitate pentru casa dvs. Dar cu atâtea opțiuni dintre care puteți alege – stil, formă, cotiere și multe altele – poate fi dificil să vă asigurați că efectuați achiziția corectă.

În multe privințe, bucătăria este inima casei – un spațiu în care ne hrănim pe noi înșine, împărtășim momente cu cei dragi, mâncăm preparate delicioase și purtăm conversații extraordinare. Motiv pentru care alegerea unui set perfect de scaune de luat masa este atât de importantă, pentru a crea un spațiu primitor pentru familie și prieteni.

Desigur, „perfect” poate însemna câteva lucruri diferite: confortul este esențial, la fel și obținerea scaunelor de masă care au un efect vizual plăcut. Toate acestea pot fi dificile, motiv pentru care am elaborat acest ghid complet pentru alegerea și cumpărarea scaune de bucatarie potrivite pentru dvs.

Aranjamente

Să începem cu cele mai frecvente aranjamente pentru scaune de bucătărie. Există trei tipuri principale de amenajări ale scaunelor de luat masa:
Toate scaunele la fel
Cel mai comun aranjament de scaune de bucătărie este alcătuit din 2 sau mai multe scaune potrivite, amplasate în jurul mesei.
Combinație cap și scaun lateral
Unele bucătării vor avea două scaune statement, unul la un capăt și celălalt la capătul opus al mesei. 4 sau mai multe scaune laterale sunt apoi așezate de-a lungul mesei între cele două capete. Acest aranjament de scaun de luat masa funcționează numai în cazul meselor de formă dreptunghiulară.
Scaune neasortate
Pentru un aspect eclectic, puteți opta pentru un grup de scaune de masă nepotrivite. Această opțiune funcționează cel mai bine în bucătăriile în stil industrial și în sălile de luat masa în stil boem. Pentru acest aranjament, fiecare scaun trebuie să fie unic.

Dincolo de aceste trei aranjamente, puteți utiliza, de asemenea, opțiuni neconvenționale de așezare, cum ar fi băncile, care sunt excelente pentru copii, în funcție de nevoile dvs.

Sfaturi pentru cumpărarea scaunelor de bucătărie

Cel mai bun sfat pentru achiziționarea de scaune pe care vi-l putem da este să măsurați totul înainte de a cumpăra. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu pentru brațe și spațiu pentru picioare pentru fiecare oaspete de la masa dvs.

Regula generală este: 25 cmi de spațiu pentru picioare (spațiu între scaun bucatarie și masă) și 60 cm de lățime a mesei pentru fiecare oaspete. De asemenea, ar trebui să permiteți cel puțin 60 cm de spațiu gol în spatele fiecărui oaspete la masa dvs., în timp ce stau jos.
Stiluri de scaune de bucătărie
Există o mulțime de tipuri de scaune de luat masa, disponibile pentru fiecare stil de decor imaginabil. Iată câteva idei:

● Scaune de luat masa de fermă
● Scaune industriale de luat masa
● Scaune de luat masa moderne
● Scaune de masă boeme
● Scaune de luat masa scandinave

Materiale

Scaunele de luat masa, la fel ca majoritatea pieselor de mobilier, vin într-o varietate de materiale. După cum se spune zicala: primești ceea ce plătești. Nu este nimic în neregulă cu achiziționarea de produse cu costuri mai mici, realizate din materiale sintetice, dar nu vă mirați dacă trebuie să le înlocuiți după un an sau doi.

Cele mai comune materiale ale scaunelor de luat masa sunt:
Lemn
Lemnul este cel mai obișnuit material folosit pentru fabricarea mobilierului. Lăsate în stare naturală, scaunele de luat masa din lemn pot oferi o atmosferă rustică spațiului dvs.
Ratan
Ratanul este un material preferat pentru scaunele de luat masa în casele boeme. Materialul pe bază de palmier este ușor, dar durabil.
Plastic
Plasticul este o opțiune excelentă pentru casele cu copii, deoarece acesta poate fi curățat cu ușurință. Scaunele de bucătărie din plastic sunt adesea ușoare, făcându-le ușor de ridicat și de utilizat în alte zone ale casei.

Metal
Scaunele de luat masa din metal se găsesc în mod obișnuit în sălile de mese în stil industrial. Acestea ar putea fi realizate parțial și din lemn. Pentru a le face mai confortabile, puteți adăuga o pătură din piele de oaie sau puteți cumpăra o pernă de scaun.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să alegeți cele mai bune scaune pentru bucătăria dvs.