5 semne că frigiderul dvs. este pe cale să se defecteze

reportersite
20 februarie 2021, 8:34

Este timpul să începeți să vă uitați după un frigider nou? De unde știți când este timpul să cumpărați un frigider nou sau când puteți suna pur și simplu la un instalator pentru a-l repara? Uneori este evident, dar alteori nu este la fel de clar. Este posibil să nu vă dați seama că problema dvs. este de fapt ceva mai grav, la început, dar atunci când o veți face, vă va costa – și nu numai dacă trebuie să cumpărați un frigider nou.

În plus, un frigider care nu funcționează corect vă poate crește facturile în alte moduri surprinzătoare. De aceea, este important să prindeți potențialele probleme devreme. Pentru a vă economisi mult timp, bani și durere, trebuie să știți aceste semne că frigiderul dvs. este pe cale să se defecteze – și ce ar trebui să faceți în acest sens.
Mâncarea dvs. se strică înainte de data expirării
Dacă mâncarea pare să se strice mult mai repede decât de obicei, ar putea însemna că frigiderul este defect – dar nu neapărat. Mai întâi, verificați setările de temperatură. Temperatura din interiorul frigiderului dvs. ar trebui să fie între 2 și 5 grade. Dacă temperatura se încadrează în intervalul normal, dar tot aveți probleme, următorul pas este să verificați dacă garniturile ușii sunt strânse. Sigiliile păstrează aerul rece înăuntru și aerul cald afară. Păstrarea garniturilor curate menține acest lucru în mod corect și previne defectarea frigiderului. Vestea bună e că înlocuirea unei garnituri este mult mai ușoară și mai puțin costisitoare decât înlocuirea întregii unități.

Congelatorul dvs. este prea rece
Temperatura congelatorului dvs. ar trebui să fie în jur de -19 grade. Deci, dacă congelatorul dvs. e plin de îngheț, poate fi un semn că ceva nu a mers bine. Congelatoarele vechi sunt deosebit de predispuse la acumularea de îngheț. Dacă întâmpinați această problemă cu frigiderul, verificați mai întâi dacă există o garnitură de ușă crăpată care să permită pătrunderea aerului cald și umed. Aceasta este o cauză comună de îngheț în congelator. Dacă nu aceasta este problema, ar putea fi ceva în neregulă cu senzorul de dezghețare a frigiderului. Dacă congelatorul dvs. nu funcționează corect, apelați la un tehnician pentru a evalua problema.
Puteți auzi motorul
Dintre toate aparatele electrocasnice, frigiderele au tendința de a fi puternice. Dar dacă nu i-ați observat sunetul de ani de zile și deodată începeți să auzi motorul, nu este un semn bun. Placa de control al temperaturii furnizează tensiune compresorului și motoarelor ventilatorului, deci dacă această piesă nu funcționează corect, ar putea trimite energie continuă și ar putea ține frigiderul prea rece, expulzând astfel energie inutilă. Un motor care funcționează defectuos, care funcționează inutil, poate, de asemenea, crește facturile de energie.
Partea din spate a frigiderului se simte fierbinte
Partea din spate a frigiderului ar trebui să se simtă mai caldă decât partea din față, deoarece acolo este amplasat motorul, dar dacă se simte fierbinte la atingere, acesta poate fi un semn de defecțiune. Există câteva probleme care pot cauza supraîncălzire, cum ar fi un condensator murdar sau probleme cu bobinele sau sistemul de ventilație. Ca prima linie de apărare, precum și pentru întreținerea regulată, vă sugerăm curățarea bobinelor cu peria aspiratorului. Curățarea bobinelor ajută frigiderul să funcționeze mai eficient, ceea ce îl ajută să reziste mai mult și să scadă costurile de operare.
Factura electrică crește în mod neașteptat
Dacă anumite componente ale unui frigider nu funcționează corect, puteți vedea efectele asupra facturii dvs. electrice. Dacă frigiderul dvs. are o garnitură defectă, de exemplu, alte componente precum evaporatorul, condensatorul, ventilatoarele și termostatele trebuie să lucreze mai mult și, prin urmare, vor folosi mai multă energie. O cauză surprinzătoare este acumularea lipicioasă din alimente. Acest lucru poate face ca garniturile să se rupă prematur, așa că vă sugerăm curățarea regulată a acestora cu un burete cu apă caldă cu săpun.

În general, frigiderele mai vechi consumă mai multă energie electrică decât modelele mai noi – și vă costă mai mult. Într-un test alăturat al unui frigider din 2015 și al unui model din 2009, s-a constatat că noul frigider era cu 17% mai eficient din punct de vedere energetic.

Spune-ti parerea!