10 sfaturi de siguranță pentru animale de companie în timpul sărbătorilor

reportersite
17 decembrie 2020, 16:25

Păstrarea în siguranță a animalelor familiei voastre în timpul sărbătorilor poate fi o sarcină dificilă. Există ornamente care se pot sparge, plante potențial periculoase, cadouri cu panglici, lumini care pot fi mestecate – și cine ar putea uita pomul de Crăciun?

Să aruncăm o privire la câțiva pași simpli de siguranță pentru animalele de companie, care vor permite membrilor îmblăniți ai familiei voastre să se alăture distracției din acest an, evitând în același timp excursiile la camera de urgență pentru animale.

  1. Așezați-vă bradul într-un colț. Pentru a vă împiedica pisica să încerce să sară pe brad, puteți așeza folie de aluminiu în jurul bazei acestuia, pentru a vă avertiza asupra unui dezastru iminent. Deoarece pisicile și pomii de Crăciun nu sunt întotdeauna cea mai bună combinație, ar putea fi nevoie de o oarecare ingeniozitate din partea dvs. pentru a menține ambele părți în siguranță, în timpul sezonului festiv.
  1. Beteala poate adăuga o notă strălucitoare frumoasă bradului, dar asigurați-vă că nu o păstrați la îndemâna animalului dvs. de companie sau, pentru cel mai înalt nivel de siguranță, pur și simplu nu o folosiți. Ingerarea de beteală le poate bloca intestinele, lucru care, în general, se remediază numai prin mijloace chirurgicale.
  1. Nu puneți lumini pe ramurile inferioare ale pomului. Nu numai că animalul dvs. de companie se poate încurca în lumini, dar poate provoca arsuri atât la pisici, cât și la câini, dacă acestea se încurcă. În plus, câinele sau pisica dvs. pot fi electrocutați din greșeală, mușcând prin cablu.
  1. Ornamentele trebuie să nu fie la îndemână. Pe lângă faptul că reprezintă un pericol de sufocare și blocare intestinală, cioburile din ornamente sparte pot răni labele, gurile sau alte părți ale corpului animalului de companie. Limitați-vă la jucăriile disponibile în pet shop și țineți ornamentele din plastic, lemn sau sticlă la distanță.
  1. Pentru cei care cumpără brazi de Crăciun naturali anul acesta, păstrați zona din jurul acestuia liberă de ace de brad. Deși s-ar putea să nu pară periculoase, acele provoacă tulburări de stomac și pot irita sau găuri intestinele animalului de companie, dacă sunt ingerate.
  1. Știați că vâscul este otrăvitor pentru câini și pisici? Dacă utilizați în mod normal aceste plante pentru a vă decora casa, acestea ar trebui păstrate într-o zonă în care animalul dvs. de companie nu poate ajunge. Poinsettia sau Crăciunița nu este, de asemenea, o idee bună, deoarece poate provoca greață și vărsături, dacă este ingerată.
  1. Decorațiunile comestibile de pom- fie că sunt ornamente sau șiraguri de popcorn – sunt bombe cu ceas pentru animale de companie, care așteaptă să explodeze. Aceste bunătăți sunt prea atrăgătoare, iar animalul tău de companie sigur va atenta la ele, dărâmându-vă bradul minunat decorat. Ca să nu mai vorbim că sunt și pericole de sufocare.
  1. Lumânările aprinse ar trebui să fie așezate pe rafturi înalte, departe de calea animalului dvs. de companie – nu se știe unde poate ajunge o coadă sau o pisică curioasă. Nu lăsați niciodată lumânările nesupravegheate și țineți pisica departe de orice zonă cu flăcări deschise sau ceară. Casele cu șeminee ar trebui să folosească ecrane, pentru a evita arsurile accidentale.
  1. Pentru a preveni orice electrocutare accidentală, firele expuse interioare sau exterioare trebuie lipite pe perete sau pe laturile casei. Orice fire care se extind departe de perete ar trebui să fie înfășurate în plastic dur de protecție, pentru a le face mai puțin interesante pentru pisica dvs.
  1. La ambalarea cadourilor, asigurați-vă că țineți animalul de companie departe. Hârtia de ambalat, șirul, panglica, bucățile de plastic sau pânza ar putea provoca blocaje intestinale. Foarfecele reprezintă un alt pericol pentru siguranța animalelor de companie și ar trebui ținute departe de podele sau de mesele joase. Aveți grijă cu privire la lăsarea cadourilor înfășurate cu panglică sub pom, unde animalele dvs. de companie pot ajunge la ele.