Saturday , February 4 2023

Peste 100 de copii refugiați au fost repartizați săptămâna trecută în școli din județul Suceava

Săptămâna trecută, în județul Suceava, peste 100 de copii refugiați au fost repartizați în unități de învățământ cu statut de audienți, conform procedurii aprobate de Ministerul Educației la nivel național.

În cursul zilei de vineri, 25 martie, 82 de elevi și preșcolari refugiați din Ucraina au fost repartizați în patru unități de învățământ din județul Suceava. Potrivit informațiilor publicate de IșJ Suceava, 74 au ajuns la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava – 16 preșcolari, 27 elevi învățământ primar, 26 elevi învățământ gimnazial și 5 liceeni. Alți 6 sunt înscriși la Şcoala Primară ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava – unul singur la grădiniță, iar un elev de gimnaziu va urma cursurile Scolii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava, în timp ce un preșcolar a fost înscris la grădinița din subordinea Scolii Gimnaziale ”Jean Bart” Suceava.

Miercuri, 23 martie, au fost repartizați 15 copii refugiați din Ucraina, dintre care 8 preșcolari la Grădinița cu Program Prelungit ”La Piticul Vesel” Suceava, 3 preșcolari la Şcoala Gimnazială Bălcăuți și câte 2 elevi la Şcoala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți și Şcoala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret.

Luni, 21 marie, 8 copii refugiați au fost raportați de IșJ Suceava ca fiind înscriși la cursuri ca audienți, și anume 3 la Şcoala Gimnazială Moara Nică, 2 la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și câte unul la Şcoala Gimnazială nr. 6 Suceava, Şcoala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret și Şcoala Gimnazială ”Ioan Băncescu” Adâncata. (O. NUȚU)

Vezi si

BestJobs: Numărul de aplicări a crescut cu 34% în ianuarie 2023

Numărul de aplicări pe platforma de recrutare BestJobs a crescut în ianuarie 2023 cu 34% …