Monday , March 4 2024

Jumătate din județul Suceava, sub cod galben de ploi și vânt începând de joi seară

ANM a emis, joi dimineață, avertizări de vreme rea în aproape jumătate de țară. Vor fi în vigoare două coduri, portocaliu și galben, de ploi și vânt puternic. Zona de munte a județului Suceava se află sub cod galben de vreme rea până vineri la prânz.

Potrivit meteorologilor, începând de joi, de la ora 20.00, și până vineri, la ora 15.00, este în vigoare un cod portocaliu în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare, unde se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

De asemenea, va fi valabil și un cod galben în Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei, unde va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

 

Vezi si

Compania Apple le recomandă proprietarilor de iPhone să nu pună telefonul în orez

Compania Apple le-a recomandat proprietarilor de iPhone să nu mai pună telefonul în orez. Este …