Wednesday , October 4 2023

Individ din Putna, băgat în arest pentru că nu a respectat ordinul de protecție care-i impunea să nu se apropie de părinții săi

Marți, 10 mai, la ora 10.00, a fost emis de către polițiștii din Gălănești  un ordin de protecție provizoriu împotriva lui Cenușă  Mihai. Ordinul a fost emis chiar la solicitarea mamei respectivului individ, iar prin acesta s-a dispus evacuarea temporară a sa din imobilul de domiciliu comun situat în Putna, păstrarea unei distanțe de 100 metri față de părinții săi și față de casa acestora și evitarea oricărui contat, inclusiv telefonic cu aceștia pentru o perioadă de 5 zile începând cu data de 10 mai 2022, ora 10.00.

Ulterior, în jurul orei 12.30, Cenușă Mihai a revenit la imobilul de domiciliu deplasându-se cu un taxi de pe raza orașului Vicovu de Sus, unde declarase că va locui pe perioada de valabilitate a ordinului provizoriu de protecție. Ajuns la imobilul de domiciliu, acesta a început să facă scandal, reproșându-le părinților faptul că au chemat în cursul dimineții poliția și l-au făcut de rușine. De asemenea le-a solicitat părinților să-i dea o sumă de bani, întrucât are datorii. Acesta a folosit cuvinte jignitoare la adresa părinților, creându-le acestora o stare de temere, având în vedere repetatibilitatea faptelor, nefiind prima dată când acesta săvârșește astfel de fapte în cadrul familiei, anterior mai fiind emis ordin de protecție provizoriu împotriva sa, în cursul anului 2021, pe care ulterior părinții l-au retras în instanță la judecată.

De asemenea împotriva lui Cenușă Mihai au mai fost depuse mai multe plângeri penale pentru violențe în familie sau amenințări adresate părinților, plângeri care au fost soluționate sau sunt în curs de soluționare.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”. Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore și urma ca în cursul zilei de ieri să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Vezi si

Individ împușcat și focuri de armă trase de polițiști pentru a stăpâni o gloată care încerca să scoată din mâinile lor doi hoți de lemne prinși în flagrant

Vineri seara, în jurul orei 20:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală 10 Gura Humorului au …