Tuesday , June 25 2024

Gheorghe Șoldan: Ca președinte al Consiliului Județean Suceava îl voi putea susține mult mai mult pe Vasile Cozan în planurile sale de a continua dezvoltarea comunei Panaci

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Suceava, a fost, zilele trecute, alături de Vasile Cozan, primarul comunei Panaci, la o întâlnire cu mai mulți localnici, în care au fost dezbătute planurile de dezvoltare, atât a comunei, cât și cele referitoare la întreg județul.

”La Panaci, tinerii colaborează strâns cu administrația locală, cu primarul Vasile Cozan și echipa lui, și împreună au transformat comuna într-un loc unic și plin de viață.

Printre realizările lor se numără un cinematograf în aer liber cu posibilitatea de a vedea filmul din mașină (drive-in), o zonă de picnic, Parcul Tineretului în centrul comunei cu trei foișoare spațioase racordate la apă și curent, unde tinerii pot organiza grătare sau petreceri restrânse.

De asemenea, au inaugurat o casă tradițională, au construit un amfiteatru în aer liber asemănător unui păianjen uriaș și au creat Podul Iubirii. În prezent, se lucrează la un turn panoramic.

Vasile Cozan a devenit primar la doar 28 de ani și, deși au trecut anii, a rămas la fel de tânăr la suflet. Acest lucru se vede și se simte de fiecare dată când ne întâlnim.

Așa s-a întâmplat și luni după-amiază, când ne-am reîntâlnit la Panaci împreună cu echipa PSD și mai mulți localnici.

M-am bucurat să-l văd în sală și pe Dorian Dascălu, președintele Organizației Tinerilor Dorneni, ai cărei voluntari au adus titlul de Panaci – Sat European de Tineret, atât în 2023, cât și în 2024.

O altă realizare deosebită este noul centru cultural, inaugurat spre sfârșitul anului trecut.

Aici funcționează biblioteca comunei, un muzeu etnografic și centrul de informare turistică.

Deși fără sprijin de la Consiliul Județean, Panaciul a reușit să se dezvolte datorită unei comunități unite și a unui primar gospodar.

Modernizarea sistemului de iluminat public, dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Panaci, un foișor-altar pentru cununii în aer liber și reabilitările energetice la mai multe clădiri sunt doar câteva dintre proiectele aflate în derulare la Panaci.

Pentru viitorul mandat, Vasile Cozan are deja obținută finanțarea pentru construirea unui sistem de canalizare cu stație de epurare a apelor uzate în satele Panaci și Coverca, prin programul Anghel Saligny, și pentru reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de fenomene meteorologice, finanțată prin Compania Națională de Investiții.

Le-am transmis locuitorilor comunei Panaci că am nevoie de susținerea lor în număr cât mai mare pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Suceava.

Astfel, îl voi putea susține mult mai mult pe Vasile Cozan în planurile sale de a continua dezvoltarea comunei.

De asemenea, voi fi alături de voluntarii din Organizația Tinerilor Dorneni, care cu siguranță mai au multe idei foarte bune, pe care le putem multiplica și pentru tinerii din alte comunități”,a  transmis Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava.  (Material comandat de PSD, filiala Suceava, cod AEP 21240002)

Vezi si

Zona Vatra Dornei sub cod galben de ceață 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață o avertizare de tipul cod galben de …